Cabinetul Ponta îşi propune reanalizarea programelor de înzestrare a Armatei

Programul de guvernare al Cabinetului Ponta propune, la capitolul "Apărare", reanalizarea programelor de înzestrare în raport cu capacitatea financiară, precum şi eficientizarea administrării patrimoniului ministerului, inclusiv a valorificării bunurilor materiale şi infrastructurii excedentare.

228 afișări
Imaginea articolului Cabinetul Ponta îşi propune reanalizarea programelor de înzestrare a Armatei

Cabinetul Ponta îşi propune reanalizarea programelor de înzestrare a Armatei (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

"Politica de apărare a Guvernului României în anul 2012, caracterizat prin austeritate fiscală, subfinanţare cronică şi uriaşe aşteptări sociale, va satisface elementele de continuitate strategică pe dimensiunea NATO, UE şi a Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI cu SUA, va elimina reducerea abuzivă a salariilor şi pensiilor personalului activ şi în rezervă şi va genera condiţiile creşterii capacităţii operaţionale a forţelor", se arată în document.

Între direcţiile de acţiune sunt menţionate: continuarea participării la operaţiile internaţionale pentru onorarea angajamentelor asumate la NATO şi UE; satisfacerea responsabilităţilor ce decurg din calitatea de membru NATO şi UE privind asigurarea capabilităţilor necesare celor două organizaţii prin angajarea în iniţiativele "Smart Defence/NATO" şi "Pooling and Sharing/UE"; îndeplinirea obligaţiilor asumate prin Parteneriatul strategic cu SUA, inclusiv cele determinate în baza prevederilor Legii 290/2011.

De asemenea, este prevăzută "iniţierea unui proces cuprinzător de revizuire a apărării, având la bază principiile procesului de planificare a apărării în cadrul NATO, în scopul dezvoltării unei structuri de forţe echilibrate, diminuarea deficitelor de capabilităţi prin optimizarea cheltuielilor, inclusiv reinvestment".

"Reanalizarea programelor de înzestrare în raport cu capacitatea financiară, eficientizarea administrării patrimoniului ministerului, inclusiv a procesului de valorificare a bunurilor materiale şi infrastructurii excedentare", este de asemenea o direcţie de acţiune prevăzută în document.

Guvernul USL mai are în vedere "iniţierea unui proces de promovare a personalului pe baza principiilor meritocraţiei, a stării de sănătate şi capacităţilor fizice ale personalului", precum şi "demararea consultărilor cu societatea civilă pentru reconstrucţia sistemului de pensii ocupaţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici