Cadavrele fără aparţinători de la INML vor fi ridicate începând de săptămâna viitoare

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va începe procedura de înhumare a cadavrelor fără aparţinători de la INML săptămâna viitoare, după ce va fi încheiată licitaţia pentru achiziţia acestor servicii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX şeful DGASMB, Cosmina Simean.

224 afișări
Imaginea articolului Cadavrele fără aparţinători de la INML vor fi ridicate începând de săptămâna viitoare

Cadavrele fără aparţinători de la INML vor fi ridicate începând de săptămâna viitoare (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

"Primăria Capitalei, la solicitarea primăriilor de sector va deconta, prin firma care va câştiga licitaţia, înhumarea cadavrelor fără aparţinător de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Costul mediu decontat este de 600 de lei", a spus Cosmina Simean.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) a explicat că au fost mai multe probleme care au blocat activitatea în acest domeniu.

"În primul rând, a fost vorba despre o dispoziţie din 1991 a primarului Viorel Lis, unde era trecut numele unei societăţi care să desfăşoare această activitate. Apoi Legea achiziţiilor publice, care a adus reguli noi. În plus, a fost defiinţată Direcţia de muncă, prin care erau decontate aceste servicii. În acest context a apărut această întârziere în înhumarea cadavrelor", a precizat Cosmina Simean.

Ea a mai spus că la sfârşitul săptămânii viitoare va fi demarată acţiunea de înhumare a cadavrelor de la INML.

Directorul Institutului de Medicină Legală "Mina Minovici" din Capitală, Dan Dermengiu, a semnalat faptul că a epuizat toate spaţiile de depozitare a cadavrelor, existând riscul apariţiei unor focare de infecţie, întrucât primăriile nu au ridicat de aproape cinci luni cadavrele fără aparţinător, deşi termenul maxim de stocare este de zece zile.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici