Cadre didactice de la o universitate privată din Capitală, suspectate de corupţie. Percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Olt

Poliţiştii şi procurorii fac, joi, mai multe percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Olt, fiind vizate mai multe cadre didactice şi salariaţi ai unei instituţii de învăţământ superior din Capitală, cercetaţi pentru fapte de corupţie şi fals. În urma percheziţiilor vor fi duse la audieri 40 de persoane, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

4882 afișări
Imaginea articolului Cadre didactice de la o universitate privată din Capitală, suspectate de corupţie. Percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Olt

Cadre didactice universitare de la o universitate privată din Capitală, suspectate de corupţie. Percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Olt (Imagine: www.bioterra.ro)

UPDATE 11:30 - Rectorul Universităţii Bioterra: Anchetatorii au cerut date despre un profesor acuzat de corupţie

Rectorul Universităţii Bioterra, Cornel Trandafir, a declarat, joi, că anchetatorii fac percheziţii în toate departamentele şi au cerut date despre un profesor acuzat de corupţie, care predă la Facultatea de Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, precum şi despre foşti studenţi absolvenţi.

Cornel Trandafir a spus că a permis accesul anchetatorilor în toate compartimentele universităţii şi a solicitat să le fie puse la dispoziţie toate documentele cerute.

Rectorul a precizat că anchetatorii caută informaţii privind un profesor care ar fi acuzat de corupţie. El a precizat că profesorul predă de trei patru ani la Facultatea de Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, având două discipline de specializare.

Cornel Trandafir a mai spus că anchetatorii i-au cerut date despre acest profesor, respectiv de când este angajat, ce contract de muncă i s-a încheiat, fişa postului, dar şi date despre foşti studenţi absolvenţi.

Rectorul a precizat că nicio persoană din conducerea universităţii nu a fost solicitată să dea declaraţii.

El a mai spus că ancheta este supervizată de prim-procurorul Parchetului Tribunalului Vâlcea, iar dacă este o cauză instrumentată la Vâlcea, înseamnă că acolo a fost înregistrată reclamaţia. Rectorul a precizat că Universitatea Bioterra nu are filială la Vâlcea.

Cornel Trandafir a adăugat că la universitate nu au existat reclamaţii de la studenţi că profesorii le cer bani.

UPDATE 11:00 - La ora transmiterii acestei ştiri, sunt făcute 19 percheziţii în Bucureşti - una domiciliară şi alte 18 la Universitatea Bioterra -, una în Olt, una în Drăgăşani şi una în Ilfov.

De asemenea, doi profesori şi cinci salariaţi ai universităţii sunt audiaţi de anchetatori.

"Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea, efectuează în prezent un număr de 22 percheziţii în locaţii din judeţele Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Olt. Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie şi fals faţă de mai multe cadre didactice şi salariaţi ai unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti", informează Ministerul Public.

Totodată, sursa citată precizează că au fost conduse la sediul poliţiei un număr de aproximativ de 40 de persoane, urmând ca, după audierea celor vizate, să se decidă cu privire la măsurile preventive ce se impun a fi luate în cauză

"În cauză se efectuează cercetări faţă de mai multe cadre didactice şi salariaţi ai unei instituţii de învăţământ superior din municipiul Bucureşti, pentru fapte de corupţie şi fals", a informat Poliţia Română.

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz ar fi vizate cadre didactice de la Universitatea Bioterra, care ar fi pretins bani de la studenţi pentru acordarea unor note mai mari la licenţă.

La percheziţii participă ofiţeri de poliţie de la Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea şi Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici