Câinii maidanezi din Capitală şi cei cu stăpân vor fi sterilizaţi gratuit

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, miercuri, proiectul privind sterilizarea gratuită a câinilor maidanezi din Capitală şi a celor cu stăpân, municipalitatea urmând să semneze cu medicii veterinari un acord în acest sens.

205 afișări
Imaginea articolului Câinii maidanezi din Capitală şi cei cu stăpân vor fi sterilizaţi gratuit

Câinii maidanezi din Capitală şi cei cu stăpân vor fi sterilizaţi gratuit (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Proiectul aprobat de consilierii municipali prevede sterilizarea gratuită a câinilor de rasă comună în vârsta de peste şase luni aflaţi în proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept public, neînregistraţi în cadrul Asociaţiei Chinologice.

Câinii vor fi sterilizaţi, deparazitaţi, şi vaccinaţi, iar pentru identificare li se vor aplica pe urechi crotalii de culoare verde.

Câinilor sterilizaţi care au stăpân li se va implanta opţional un microcip, a cărui serie va fi înscrisă în carnetul de sănătate.

Municipalitatea va semna cu medicii veterinari din Capitală un acord-cadru pentru sterilizarea gratuită a câinilor.

"Preţul pentru sterilizarea câinilor va fi stabilit în funcţie de ofertele primite de la cabinetele medicilor veterinari, cea mai mică ofertă urmând a stabili nivelul taxelor pentru sterilizarea câinilor", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Administraţiei pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân din Bucureşti (ASCSB), Simona Panaitescu.

Directorul ASCSB declara, la jumătatea lunii octombrie, că municipalitatea ar putea încheia contracte pentru sterilizarea câinilor cu 40 de cabinete veterinare, în primul an urmând să fie sterilizate aproximativ 24.000 de animale.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, spunea atunci că, în urma unui raport primit de la Institutul "Matei Balş", în perioada ianuarie - iulie 2009 au fost muşcate de câini 9.178 de persoane, din care 7.500 de adulţi şi restul copii.

Potrivit prefectului Capitalei, "pe partea de sănătate publică, în prezent municipiul Bucureşti este într-un blocaj inimaginabil, deoarece, chiar dacă animalele sunt sterilizate şi nu se mai înmulţesc, acestea continuă să muşte cetăţenii".

Atănăsoaei a cerut atunci reprezentanţilor serviciilor deconcentrate subordonate municipalităţii luarea unor măsuri urgente, astfel încât animalele fără stăpân nu se fie omorâte, ci doar izolate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici