Călăraşi: Sute de persoane, la înmormântarea lui George Naghi

Cortegiul funerar format din peste o sută de autoturisme, microbuze şi autobuze care îl însoţesc pe ultimul drum pe patronul Aldis, George Naghi, mort într-un accident nautic, a pornit, miercuri, de la ferma omului de afaceri, unde trupul neînsufleţit a fost ţinut pentru priveghi în ultimele zile.

2950 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Sute de persoane, la înmormântarea lui George Naghi

Călăraşi: Sute de persoane, la înmormântarea lui George Naghi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

După o scurtă trecere pe la fabrica de mezeluri, cortegiul cu trupul neînsufleţit al omului de afaceri va ajunge la Cimitirul Central din Călăraşi, unde Naghi va fi înmormântat.

Rudele omului de afaceri spun că s-a dorit ca trupul neînsufleţit al lui George Naghi să ajungă înainte de înhumare la fabrica de mezeluri "Aldis" pentru ca toţi angajaţii să-şi poată lua rămas bun de la patronul societăţii.

La ora transmiterii acestei ştiri, cortegiul funerar însoţit de fanfara Primăriei Călăraşi parcurge distanţa de trei kilometri dintre fermă şi fabrica de mezeluri Aldis, unde angajaţii aşteaptă să îşi ia rămas bun de la omul de afaceri.

Ulterior, maşina cu trupul neînsufleţit al lui George Naghi va ajunge la Biserica Volna, din centrul municipiului Călăraşi.

Cortegiul funerar se va deplasa apoi pe străzile oraşului până la Cimitirul Central "Sf. Gheorghe" din Călăraşi, unde va avea loc înmormântarea.

Primarul din Călăraşi, Nicolae Dragu, a declarat zi de doliu în municipiu, omul de afaceri urmând să fie înmormântat alături de mama sa.

Rudele şi trei prieteni ai omului de afaceri au ridicat în dreptul locului unde s-a produs accidentul nautic un momument închinat lui George Naghi, format dintr-o cruce de marmură albă, de apoximativ 60 de centimetri, aşezată pe un soclu de marmură albă, pus pe o placă de un metru cub de beton. În zona monumentului au fost puse balustrade, drumul de acees din zonă spre Braţul Borcea fiind pietruit pe o distanţă de aproximativ o sută de metri.

Patronul producătorului de mezeluri Aldis, George Naghi (59 de ani), a decedat, duminică după-amiază, iar soţia sa, Alina (54 de ani), a fost rănită grav în urma accidentului nautic care a avut loc pe Braţul Borcea al Dunării.

Potrivit poliţiştilor, şalupa în care se aflau George Naghi şi soţia sa, Alina, condusă de patronul firmei Aldis, se deplasa pe Braţul Borcea, dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu, iar la un moment dat ambarcaţiunea a ieşit de pe luciul apei şi s-a lovit de mal, la intersecţia dintre Braţul Borcea şi Canalul Siderurgic.

Şalupa, care are un motor de 240 de cai putere, era proprietatea lui George Naghi. Omul de afaceri avea certificat de conducere a ambarcaţiunii de agrement, aceasta fiind înmatriculată la Căpitănia Portului Călăraşi.

Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze privind cauzele accidentului, printre care viteza excesivă sau o suferinţă a lui George Naghi care nu i-a mai permis să controleze ambarcaţiunea.

George Naghi şi soţia sa sunt proprietarii firmei Aldis din Călăraşi, unul dintre cei mai importanţi producători de mezeluri. Naghi era cel mai bogat om de afaceri din Călăraşi, cu o avere estimată de Forbes România la 28 de milioane de euro în 2010.

Fabrica Aldis reprezintă o investiţie de aproximativ 70 de milioane de euro, având o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi. Aldis Călăraşi este al treilea mare jucător de pe piaţa procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010.

George Naghi, acţionar majoritar al Aldis şi unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali, a renunţat recent la funcţia de administrator al companiei, în favoarea lui Vasile Ţăranu, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici