Calotei de gheaţă din Antarctica îi lipseşte o bucată mare cât Argentina

Gheaţa din mare a scăzut la minime fără precedent în această perioadă a anului, iar specialiştii încearcă să afle motivul.

946 afișări
Imaginea articolului Calotei de gheaţă din Antarctica îi lipseşte o bucată mare cât Argentina

Calotei de gheaţă din Antarctica îi lipseşte o bucată mare cât Argentina

Antarcticii îi lipseşte o cantitate de gheaţă de mare de dimensiunea Argentinei, iar oamenii de ştiinţă încearcă să-şi dea seama de ce, informează CNN.

În timp ce emisfera nordică se topeşte sub un val de căldură record, departe spre sud, în plină iarnă, un alt record climatic terifiant este spulberat. Gheaţa din Antarctica a scăzut la minime fără precedent în această perioadă a anului.

În fiecare an, gheaţa din Antarctica se micşorează la cele mai scăzute niveluri la sfârşitul lunii februarie, în timpul verii continentului.

Gheaţa de mare se reconstruieşte apoi în timpul iernii.

Dar, în acest an, oamenii de ştiinţă au observat ceva diferit. Gheaţa nu a revenit la nivelurile aşteptate.

De fapt, se află la cele mai scăzute niveluri pentru această perioadă a anului de când au început măsurătorile, în urmă cu 45 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici