Camera adoptă tacit proiectul ce taie pensiile speciale ale magistraţilor condamnaţi pentru corupţie

Deputaţii au adoptat, marţi, tacit proiectul de lege iniţiat de Guvern care prevede că nu vor beneficia de pensie de serviciu magistraţii care au fost condamnaţi pentru o infracţiune de corupţie, de serviciu sau o alta intenţionată asupra căreia CSM apreciază că aduce atingere prestigiului justiţiei.

106 afișări
Imaginea articolului Camera adoptă tacit proiectul ce taie pensiile speciale ale magistraţilor condamnaţi pentru corupţie

Camera adoptă tacit proiectul ce taie pensiile speciale ale magistraţilor condamnaţi pentru corupţie

Termenul de dezbatere a acestui proiect era de 16 octombrie şi a fost depăşit, prin urmare a fost adoptat tacit şi trimis la Senat, care este Cameră decizională.

Proiectul prevede că nu vor beneficia de pensie de serviciu şi indemnizaţie judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor care, chiar ulterior eliberării din funcţie, au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau asimilată infracţiunilor de corupţie sau o infracţiune în legătură cu acestea ori pentru o infracţiune de serviciu sau în legătură cu serviciu, comise cu intenţie sau o altă infracţiune pentru care CSM apreciază că aduce atingere prestigiului justiţiei, săvârşite înainte de eliberarea din funcţie.

Aceste persoane beneficiază de pensie în sistem public, în condiţiile legii.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici