Camera Deputaţilor şi Reprezentanţa UNICEF, parteneri pentru promovarea drepturilor copiilor

Camera Deputaţilor şi UNICEF vor colabora pentru promovarea drepturilor copiilor, pentru a avea acces la şcoală şi la sănătate, dar şi pentru a fi protejaţi împotriva violenţei, angajamentele fiind cuprinse într-o scrisoare de intenţie semnată marţi de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

316 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor şi Reprezentanţa UNICEF, parteneri pentru promovarea drepturilor copiilor

Camera Deputaţilor şi Reprezentanţa UNICEF, parteneri pentru promovarea drepturilor copiilor (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, au semnat marţi Scrisoarea de intenţie privind colaborarea dintre cele două instituţii pentru următorii ani în beneficiul copiilor din România.

"UNICEF este o organizaţie recunoscută la nivel global pentru proiectele sale dedicate copiilor. În România, UNICEF a contribuit activ în ultimii ani la dezvoltarea de politici pentru protejarea drepturilor şi pentru sporirea bunăstării copiilor români. Avem nevoie de experienţa UNICEF în acest domeniu, tocmai de aceea îmi face o deosebită plăcere să anunţ semnarea Scrisorii de intenţie care va contribui la o mai strânsă cooperare pentru următorii patru ani între Camera Deputaţilor şi Reprezentanţa UNICEF în România. Cred cu tărie că acest parteneriat va duce la o promovare şi o susţinere mai bune a drepturilor copiilor în România şi va reprezenta un sprijin pentru toţi deputaţii care vor promova acţiuni şi legi în acest domeniu", a declarat Valeriu Zgonea.

La rândul său, reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, a spus că Scrisoarea de intenţie este semnată chiar de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, ca o recunoaştere a faptului că în ultimii 20 de ani România a facut progrese considerabile în ceea ce priveşte respectarea drepturilor copilului.

"Prin acest parteneriat, Camera Deputaţilor şi UNICEF vor colabora îndeaproape pentru ca toţi copiii şi, în special, copiii vulnerabili să se bucure de drepturile lor: să crească în familiile lor biologice, să aibă acces la servicii de sănătate, să meargă la şcoală, să fie protejaţi împotriva violenţei. Chiar dacă mai sunt chestiuni nerezolvate de pe agenda privind drepturile copilului, UNICEF recunoaşte că România poate să ofere exemple de bună practică şi să împărtăşească din experienţa sa ţărilor din regiune", a declarat Sandie Blanchet.

În cadrul parteneriatului, Camera Deputaţilor şi Reprezentanţa UNICEF se angajează să sprijine punerea în aplicare şi monitorizarea drepturilor copilului în România, în regiune şi în întreaga lume, inclusiv prin organizarea de dezbateri naţionale şi internaţionale. De asemenea, în domeniile de interes comun, Camera Deputaţilor şi UNICEF se vor informa reciproc şi se vor consulta cu privire la progresele făcute în respectarea drepturilor copilului.

În plus, Camera Deputaţilor va susţine iniţiativele UNICEF în favoarea copiilor şi mobilizarea resurselor pentru drepturile copilului, inclusiv prin organizarea de întâlniri, conferinţe şi evenimente sub Înaltul Patronaj al Camerei Deputaţilor.

Copiii din lumea întreaga au dreptul la supravieţuire, la dezvoltare, la protecţie împotriva oricărei forme de abuz şi exploatare şi la participare deplină la viaţa familială, culturală şi socială, iar adulţii şi guvernele au responsabilităţi şi obligaţii pentru a se asigura că drepturile tuturor copiilor sunt respectate.

În 1989, liderii tuturor ţărilor membre ONU s-au întâlnit pentru a întocmi acest set de promisiuni pentru copii reunite în Convenţia cu privire la Drepturile Copilului, care a fost semnată pe 20 noiembrie. Astfel, această dată a devenit Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. România a fost una dintre primele ţări semnatare ale Convenţiei.

UNICEF este prezentă în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici