Căminul groazei din Mureş. Trei persoane au fost reţinute

  • Grupul infracţional care trăia din banii obţinuţi prin exploatarea vârstnicilor din azilul groazei din Mureş s-a format în 2020.
  • Trei persoane au fost reţinute.
370 afișări
Imaginea articolului Căminul groazei din Mureş. Trei persoane au fost reţinute

Procurorii DIICOT Târgu Mureş au dispus reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

În anul 2020, inculpaţii au constituit un grup infracţional, pentru trafic de persoane, urmărind astfel obţinerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor victime, persoane vârstnice ori cu dizabilităţi, prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, a sumelor de bani provenite de la DGASPC ori de la aparţinători.

Banii destinaţi îngrijirii persoanelor vătămate au fost folosiţi cu preponderenţă în beneficiul membrilor grupării.

Persoanele vârstnice ori cu dizabilităţi, internate în locaţiile gestionate de asociaţie, au fost supuse unor tratamente inumane şi degradante, prin exercitarea unor acte de agresiune fizică şi psihică, privare de libertate, neadministrarea tratamentului medical adecvat , lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei.

La data de 27.07.2023, au fost identificate cinci persoane vătămate, toate cu dizabilităţi, aflate în subsolul unei clădiri aparţinând asociaţiei, cazate în condiţii improprii, printre materiale de construcţii, cu saltele aşezate direct pe podea. În aceeaşi clădire, într-o încăpere de aproximativ 3 metri pătraţi, au fost identificate alte două victime, în stare avansată de degradare fizică şi în imposibilitatea de a comunica.

Până la acest moment au fost identificate 56 de persoane, cazate în spaţiile asociaţiei, majoritatea aflate în evidenţa DGASPC Maramureş şi Covasna.

Sâmbătă urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Mureş, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici