Camioanele în tranzit prin România ar putea traversa ţara numai încărcate în trenuri

Ministerul Mediului intenţionează să restricţioneze transportul rutier al camioanelor de marfă ce tranzitează România, acestea urmând să treacă prin ţara noastră încărcate în vagoane speciale de tren, cu care să ajungă până la locul prin care doresc să iasă din ţară.

2 afișări
Imaginea articolului Camioanele în tranzit prin România ar putea traversa ţara numai încărcate în trenuri

Camioanele în tranzit prin România ar putea traversa ţara numai încărcate în trenuri

Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX că măsura este benefică în special pentru descongestionarea transportului rutier românesc.

"Am iniţiat discuţii cu Ministerul Transporturilor şi încercăm să vedem dacă există infrastructură pentru a aplica o astfel de metodă. În esenţă, dorim ca, pentru început, TIR-urile care doar tranzitează România să nu o mai facă pe şosea, ci la intrarea în ţară să fie încărcate în vagoane speciale de tren, cu care să ajungă până la locul prin care doresc să iasă din ţară", a precizat ministrul Korodi, precizând că măsura odată adoptată ar urma să fie apoi aplicată şi în cazul transportatorilor români, dacă ar fi interesaţi.

Demnitarul a identificat ca prime puncte vulnerabile ale sistemului propus infrastructura românească, urmând să verifice dacă în staţiile de tren din localităţile de frontieră tranzitate de camioane există posibilitatea construirii unor rampe prin care autovehiculele să fie încărcate în vagoane. În plus, ministrul a precizat că este necesară şi dotarea companiilor de căi ferate cu vagoane speciale pe care să poată fi urcate şi transportate respectivele maşini.

Ministrul a mai precizat că metoda este folosită deja în anumite ţări europene, ea dovedindu-se "un succes" în ceea ce priveşte diminuarea valorilor de trafic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici