Câmpeanu: Legea cadru de salarizare, Codul muncii şi Legea adopţiei trebuie modificate

Legea cadru de salarizare, Codul muncii, Legea privind protecţia persoanelor cu handicap şi Legea 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei sunt doar câteva dintre actele normative care ar trebui să fie modificate, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

511 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Legea cadru de salarizare, Codul muncii şi Legea adopţiei trebuie modificate

Razvan Câmpeanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Demnitarul a spus, în cadrul audierii din comisiile de specialitate ale Parlamentului, că Legea cadru de salarizare nu este aplicabilă şi trebuie să fie modificată, deoarece multe activităţi nu au fost prinse în actuala formă a actului normativ, iar nivelul de salarizare nu a fost corelat cu studiile.

Ministrul Muncii a mai spus că are în vedere, în viitorul mandat, şi modificarea Codului muncii, a Legii pentru protecţia persoanelor cu handicap, dar şi a Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, pentru introducerea unor criterii de selectare a beneficiarilor, dar şi pentru introducerea unui ajutor la plata energiei electrice pentru consumatorii vulnerabili.

"Cred că trebuie să lucrăm şi la modificarea Legii adopţiei", a mai spus Câmpeanu.

Mariana Câmpeanu a primit, vineri, avizul favorabil al comisiilor de specialitate reunite pentru a ocupa funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi al Persoanelor Vârstnice, fiind validată cu 43 de voturi "pentru", 17 voturi "împotrivă" şi două abţineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici