Când va începe să scadă numărul de infectări. Supoziţia managerului spitalului Victor Babeş din Bucureşti

  • Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeş”: După 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări,
  • Miercuri, în România, au fost înregistrate 9.739 de cazuri.
18775 afișări
Imaginea articolului Când va începe să scadă numărul de infectări. Supoziţia managerului spitalului Victor Babeş din Bucureşti

După 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări, spune Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti.

În privinţa cazurilor de gripă, medicul se declară „liniştit” pentru că virusul „va sta locului”. 

Întrebat, miercuri, la Digi24, despre declaraţia dr. Beatrice Mahler, potrivit căreia dacă lucrurile continuă în această direcţie şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult, Emilian Imbri a spus că nu crede în mortalitatea mare în ultima lună a anului.

Sigur că în decembrie ne gândim că o să apară şi primele cazuri de gripă. Eu sunt mult mai liniştit vis-a-vis de cazurile de gripă sezonieră, sigur virusul va sta locului: câţi au apucat vaccinul antigripal s-au vaccinat, vor prinde şi seriile următoare şi se vor vaccina rapid, plus măştile, plus fereala, plus că au intrat în carantină foarte multe localităţi şi probabil vor mai intra, sigur că şi vânzoleala va fi mult mai puţin evidentă şi sigur vă spun, o să vedeţi, după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări, ne dorim asta şi este obligatoriu să se întâmple pentru că foarte greu facem faţă acum”, a declarat managerul spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, spunea, marţi seara, tot la Digi24, că nu se simte nicio îmbunătăţire a situaţiei epidemiei de COVID, ba chiar, în ultimele zile, lucrurile sunt chiar mai grave, iar în spitalul pe care îl conduce se simte nevoia mai multor locuri de terapie intensivă. „Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, avertiza Beatrice Mahler.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici