Când vor începe lucrările la stadionul Arcul de Triumf

Lucrările la stadioanele Ghencea şi Giuleşti sunt în toi, iar în curând va fi deschis şi şantierul de la arena de rugby, Arcul de Triumf.

2038 afișări
Imaginea articolului Când vor începe lucrările la stadionul Arcul de Triumf

Lucrările la stadionul Arcul de Triumf vor începe cel târziu în luna mai 2019

Directorul de investiţii al CNI, Adrian Cefalan, a dezvăluit pentru ProSport că lucrările la micuţul stadion vor fi demarate, cel târziu, la începutul lunii mai. Stadionul aflat vis-a-vis de Mânăstirea Caşin va servi drept teren de antrenament pentru echipele naţionale care vor evolua la Bucureşti, în cadrul EURO 2020.

Contactat de ProSport, Adrian Cefalan a spus că situaţia de la stadionul Arcul de Triumf a fost puţin mai complicată. Au fost necesare mai multe aprobări, datorită zonei în care este amplasat stadionul. Cert este că lucrurile au intrat în linie dreaptă, iar până la începutul lunii mai vor fi demarate lucrările de la arena de rugby. Licitaţia a fost finalizată, iar proiectul se află în grafic. Asta pentru că vorbim de un stadion de mici dimensiuni. Capactiatea stadionului va fi de 8.100 de locuri, dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi.

Conform CNI, arena va beneficia de un teren utilizabil pentru competiţii sportive de rugby şi fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m, prevăzut cu o suprafaţă de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj în surplus, încălzire pentru sezonul de iarnă, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri, spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control anti-doping şi spaţii administrative.

Campionatul European din 2020 marchează 60 de ani de la prima ediţie. 12 oraşe vor găzdui meciurile de la turneul final. Arena Naţională din Bucureşti va fi gazdă pentru echipele din Grupa C, pe care o împarte cu Amsterdamul. La Bucureşti se vor disputa trei jocuri din faza grupelor şi unul din optimile de finală. Celelalte 11 oraşe care participă la organizarea EURO 2020 sunt Roma, Baku, Sankt Petersburg, Copenhaga, Amsterdam, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen şi Budapesta. Finala se va disputa la Londra, pe Wembely. Turneul final va avea loc în perioada 12 iunie - 12 iulie. Va fi primul Campionat European la care va fi folosit sistemul VAR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici