Canicula face victime în Capitală: Aproape 4.000 de intervenţii în cele trei zile de temperaturi foarte ridicate/ Vremea se menţine fierbinte. Vor fi şi înnorări accentuate sau averse. Temperaturile ajung la 37 grade Celsius

Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulaţă Bucureşti-Ilfov, a declarat pentru MEDIAFAX că, de vineri, de când Capitala se confruntă cu un val de căldură tropicală, s-au întregistrat aproape 4.000 de intervenţii, în creştere faţă de o zi obişnuită.

609 afișări
Imaginea articolului Canicula face victime în Capitală: Aproape 4.000 de intervenţii în cele trei zile de temperaturi foarte ridicate/ Vremea se menţine fierbinte. Vor fi şi înnorări accentuate sau averse. Temperaturile ajung la 37 grade Celsius

Canicula face victime în Capitală: Aproape 4.000 de intervenţii în cele trei zile de temperaturi foarte ridicate

"De vineri până luni, în Bucureşti şi în localităţile din judeţul Ilfov, Serviciul de Ambulanţă a răspuns la un număr de 3.916 solicitari, dintre care 2.148 au fost urgenţă, 357 au fost urgenţe în loc public, dintre acestea 66 au fost lipotimii, iar 47 au fost sincope. Pe parcursul zilei de luni, in Capitală au fost 486 de solicitări, dintre care 280 au fost urgenţe, 58 de intervenţii în loc public, dintre care 14 pentru lipotimii şi 5 în cazul unor sincope", a declarat pentru MEDIAFAX directorul SABIF, doctor Alice Grasu.

Reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIF) spune că, deşi numărul intervenţiilor a crescut faţă de o zi obişnuită, creşterea nu este una îngrijorătoare, ceea ce denotă că majoritatea oamenilor au ascultat sfaturile specialiştilor şi nu au stat în bătaia soarelui.

Primăria Capitalei a anunţat că vor fi instalate 20 de corturi anticaniculă în centrul Bucurereştiului şi în zonele intens circulate. Luni au fost instalate opt corturi, urmând ca restul să fie amenajate marţi.

Şi Primăria Sectorului 6 a amplasat 23 de corturi anti-caniculă. În aceste corturi vor fi dozatoare cu apă rece, aer condiţionat şi un asistent medical care poate acorda primul ajutor persoanelor afectate de căldură.

PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Marţi, vremea se va menţine călduroasă în jumătatea de vest a ţării, izolat caniculară la amiază în sudul Olteniei, unde şi disconfortul termic va fi ridicat, informează ANM. Temperaturile maxime se vor situa între 25 de grade pe litoral şi 37 de grade, izolat, în sudul Olteniei.

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menţine călduroasă în jumătatea de vest a ţării, izolat caniculară la amiază în sudul Olteniei, unde şi disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge izolat pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, şi mai ales în cursul zilei şi la începutul nopţii, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil şi cu aspect de vijelie, local în jumătatea de est a ţării, dar mai ales în sudul Moldovei, Muntenia şi partea continentală a Dobrogei, precum şi în zonele de deal şi de munte şi izolat, îndeosebi spre seară şi noaptea, în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi se menţin condiţiile pentru căderi de grindină.

Temperaturile maxime se vor situa între 25 de grade pe litoral şi 37 de grade, izolat, în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

LA BUCUREŞTI

Cerul va avea înnorări temporare în cursul zilei, când vor fi averse slabe, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Noaptea cerul va deveni variabil. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici