Canicula vine la pachet cu noi interdicţii într-un judeţ din ţară. Oamenii nu au voie să îşi plimbe animalele de companie într-un interval de 8 ore

  • Autorităţile din Satu Mare au interzis plimbarea animalelor pe parcursul zilei din cauza caniculei.
  • De asemenea, animalele nu pot fi lăsate în maşini, mişcate cu scopul de fi hrănite sau puse la muncă.
1028 afișări
Imaginea articolului Canicula vine la pachet cu noi interdicţii într-un judeţ din ţară. Oamenii nu au voie să îşi plimbe animalele de companie într-un interval de 8 ore

Măsurile au fost impuse de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare şi se aplică tuturor animalelor, zilnic, în intervalul orar 11.00-19.00.

Conform deciziei, se interzice transportul şi plimbarea de agrement ale animalelor. De asemenea, din cauza caniculei, se interzice mişcarea animalelor în scopul hrănirii acestora pe păşune şi orice activitate fizică grea ce le poate produce stres.

Totodată, nu este permisă închiderea animalelor de companie, indiferent de specie, în autovehiculele proprietate personală, chiar şi pentru perioade de timp extrem de scurte.

În perioada cu caniculă, proprietarii trebuie să le ofere animalelor apă şi hrană. Podelele şi animalele vor fi udate frecvent, iar spaţiile vor fi ventilate, mai scrie în comunicatul DSVSA Satu Mare.

Angajaţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu-Mare vor organiza împreuna cu reprezentanţii MAI, ai Jandarmeriei şi ai Poliţiei de Frontieră.

CITEŞTE AICI: Sfârşit de iunie canicular în România. Metode de a te răcori eficient în zilele sufocant de calde

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici