Cântăreaţa care a reprezentat Rusia la Eurovision în 2021, pusă pe lista neagră pentru că se opune războiului din Ucraina

Cântăreaţa care a reprezentat Rusia la Eurovision în 2021 este ţinta unei campanii de cyberbullying din cauza opoziţiei sale faţă de războiul din Ucraina.

707 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa care a reprezentat Rusia la Eurovision în 2021, pusă pe lista neagră pentru că se opune războiului din Ucraina

Manizha Sangin a fost un critic deschis al invaziei, numind-o un "conflict fratern" care merge "împotriva voinţei" poporului rus.

Acum, o campanie online coordonată încearcă să o pună pe lista neagră a vedetelor din Rusia.

Multe dintre concertele ei din această vară au fost anulate după ce detaliile organizatorilor au fost postate pe reţelele de socializare.

"Ea, echipa ei şi promotorii au primit multe ameninţări", a declarat pentru BBC purtătorul de cuvânt al Manizhei, Serghei Iakovlev.

Un mesaj distribuit pe reţeaua de socializare Telegram include numărul de telefon şi adresa organizatorilor festivalului Aleksandrovskaya Fortress din septembrie, care celebrează cultura cazacilor din Ucraina şi sudul Rusiei. Mesajul îi îndeamnă pe oameni să "scrie" şi să "ceară anularea spectacolului lui Manizha, spunând că se opune armatei ruse".

Organizatorii festivalului au confirmat că au fost bombardaţi cu plângeri. "Din nefericire, am primit într-adevăr o cantitate semnificativă de e-mailuri şi telefoane negative de la oameni care par să fie nemulţumiţi de sprijinul lui Manizha pentru pace", au declarat aceştia pentru BBC.

Cântăreaţa, al cărei logodnic este pe jumătate ucrainean, a vorbit în repetate rânduri despre "disperarea" ei în legătură cu invazia Rusiei. "Nu vreau nimic altceva decât pace. Copii, femei, soldaţi mor aici şi acolo", a scris ea pe Instagram la începutul acestui an.

Ruşii nu au vrut ca Manizha să participe la Eurovision

Cântăreaţa a fost criticată şi în 2021 în mediul online de către ruşi pentru că a participat cu o melodie progresistă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici