Capitală: Peste 320 de utilaje cu pluguri, în teren pentru deszăpezirea arterelor principale

Peste 320 de utilaje cu pluguri acţionează în Capitală pentru deszăpezirea arterelor principale, urmând ca, ulterior, să fie împrăştiate, din nou, materiale antiderapante, au declarat marţi seară, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii municipalităţii.

626 afișări
Imaginea articolului Capitală: Peste 320 de utilaje cu pluguri, în teren pentru deszăpezirea arterelor principale

Capitală: Peste 320 de utilaje cu pluguri, în teren pentru deszăpezirea arterelor principale (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"La ora 3.00 dimineaţa, ar urma să fie împrăştiat material antiderapant, indiferent de condiţiile meteo, iar apoi vor intra pe teren utilajele de încărcat şi transportat zăpada. Vor continua, însă, şi acţiunile de pluguire a străzilor", a precizat şeful Direcţiei de Utilităţi Publice din Primăria Capitalei, Magdalena Iuga.

Primarul general Sorin Oprescu a convocat pentru miercuri, ora 7.00, comandamentul de iarnă al Capitalei, la care vor fi discutate toate problemele privind deszăpezirea.

Potrivit datelor din programul de deszăpezire, Capitala are la dispoziţie 591 utilaje, 3.314 angajaţi ai operatorilor de salubrizare şi aproape 30.000 de tone de material antiderapant.

Jumătatea de sud a ţării şi Moldova se află de marţi, ora 12.00, până miercuri, la aceeaşi oră, sub cod galben de ninsori abundente, intensificări ale vântului şi viscol, potrivit unei atenţionări emise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

La jumătatea săptămânii, în Bucureşti vor fi înregistrate, pe timpul nopţii, temperaturi de până la minus 20 grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici