PMB:Utilajele de deszăpezire să aibă antiderapant şi combustibil suficient, pentru a rămâne în teren

Primarul Sorin Oprescu a cerut, marţi, firmelor de deszăpezire să asigure alimentarea cu antiderapant şi combustibil a utilajelor astfel încât să nu fie necesară retragerea acestora, fiind dispusă totodată, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo, schimbarea forţei umane direct în teren.

148 afișări
Imaginea articolului PMB:Utilajele de deszăpezire să aibă antiderapant şi combustibil suficient, pentru a rămâne în teren

PMB:Utilajele de deszăpezire să aibă antiderapant şi combustibil suficient, pentru a rămâne în teren (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de marţi al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), operatorii care asigură deszăpezirea în Capitală au început de la ora 15.00 aplicarea tratamentelor preventive cu materiale antiderapante, tot parcul de utilaje aflându-se în stare de alertă, începând cu ora 13.00.

După aplicarea tratamentelor, utilajele de deszăpezire au rămas pe traseu, pentru a putea interveni în cel mai scurt timp, imediat ce vremea o impune, precizează sursa citată.

Astfel, se va acţiona prioritar pe marile artere, în zona pantelor, rampelor şi a podurilor, dar şi la intrările în şcoli, spitale şi alte instituţii publice.

Totodată, reprezentanţii primăriei Capitalei mai arată că, în cazul în care va fi necesar, echipe ale Brigăzii Rutiere sunt pregătite să însoţească bateriile de utilaje care urmează să acţioneze pe marile bulevarde.

Potrivit dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, a fost asigurată alimentarea cu material antiderapant şi combustibil astfel încât să nu fie necesară retragerea din teren către bazele unităţilor operatorilor de deszăpezire, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo fiind dispusă şi schimbarea forţei umane direct în teren.

Şi utilajele speciale pentru deszăpezirea liniilor de tramvai sunt pregătite să intervină pentru curăţarea zăpezii, urmând ca ulterior, acestea să acţioneze la refugiile de tramvai şi staţiile de autobuz sau troleibuz.

PMB mai precizează că spitalele aflate în administrarea municipalităţii au asigurat stocurile de medicamente şi materiale sanitare, fiind pregătite şi cu generatoare care pot asigura alimentarea cu energie electrică în caz de necesitate.

Jumătatea de sud a ţării şi Moldova se află de marţi, ora 12.00, până miercuri, la aceeaşi oră, sub cod galben de ninsori abundente, intensificări ale vântului şi viscol, potrivit unei atenţionări emise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici