Capitala va avea în anul şcolar viitor 25.000 de locuri în grădiniţe

Inspectoratul Şcolar al Capitalei a primit, prin planul de şcolarizare 2008-2009, 25.000 de locuri în grădiniţe, cu aproape 10.000 mai puţine decât cererile, estimate la 33.000-34.000, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, Marian Banu, purtătorul de cuvânt la instituţiei.

10 afișări
Imaginea articolului Capitala va avea în anul şcolar viitor 25.000 de locuri în grădiniţe

Capitala va avea în anul şcolar viitor 25.000 de locuri în grădiniţe (Sursa: Mediafax Foto)

"Conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti apreciază că pe lână cele 25.000 de locuri ar putea fi, conform situaţiilor din anii precendeţi, alte o sută de grupe noi, ceea ce reprezintă un plus de 2.000-2.500 de locuri. În aceste condiţii, vor mai fi grupe cu un număr mai mare de copii decât cel prevăzut, dar nici nu putem lăsa copiii pe drumuri", a mai spus Banu.

Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a învăţământului preşcolar, înscrierile copiilor în grădiniţe se fac la începutul anului şcolar sau, în situaţii deosebite, în timpul anului şcolar, în limita locurilor disponibile.

Purtătorul de cuvânt al ISMB a precizat că reînscrierile copiilor din grădinţe se vor face în lunile aprilie - mai, iar înscrierile, în limita locurilor rămase libere, pot avea loc începând cu data de 1 iunie.

Perioadele pentru reînscrieri sau înscrieri vor fi stabilite de către conducerea unităţilor de învăţământ, cu consultarea inspectorului de specialitate şi vor fi afişate, la vedere pentru toţi cei intreresaţi.

Pentru asigurarea transparenţei acestui proces, directorii unităţilor de învăţământ preşcolar trebuie să afişeze la vedere şi să informeze cu privire la perioada în care grădiniţa este închisă pentru igienizări sau reparaţii, capacitatea grădiniţei (numărul de copii pentru care a fost proiectată, numărul de copii aprobat prin plan de şcolarizare pentru anul şcolar 2008 – 2009 ), numărul de copii reînscrişi şi înscrişi zilnic (în perioada dedicată acestor operaţii ).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici