Capitalismul n-a ajuns în tabăra de copii de la Năvodari. Cum arată acum complexul

  • Anul acesta niciun copil din România nu a mai ajuns în tabăra de vară de la Năvodari
  • În copilărie, Angela venea în tabără Năvodari alături de alţi copii din întreaga ţară, care ajungeau în pe malul mării
  • Complexul de la Năvodari este o ruină plină de boscheţi care a fost evitat de capitalism şi investiţii
3169 afișări

La câţiva metri de plaja din Năvodari stă în ruină şi boscheţi renumita tabără de vară pentru copii. Întreg sezonul estival tabără era invadată de mii de copii veniţi din toate judeţele României. Acum însă starea blocurilor unde erau cazaţi copii este una greu de suportat. Printre sutele de mii de copii ce au ajuns aici în perioada de glorie a taberei de la Năvodari s-a numărat şi Angela.

Prima dată a venit în 1984, apoi în 1990. După ce a devenit adultă, staţiunea Năvodari a rămas locul unde Angela vine an de an deja alături de familie. Ea îşi aminteşte că anul trecut, în cele trei blocuri renovate au mai fost copii în vacanţă. Anul acesta, însă, din cauza nepăsării şi a epidemiei niciu copil n-a mai ajuns la tabără din Năvodari. Localnicii cred că miza sunt terenurile de lângă mare şi nu blocurile în ruine ale taberei.

”Era plină de viaţă. Cred că cel puţin o mie de copii. Toată tabără de la Lebăda până aici, plus Victoria, Perla. Toată era animată, era foarte frumos. Plin de jocuri distractive, era animată din toate punctele de vedere. Plaja era chiar până aici până la pavilioane se întindea. Când se făceau spectacole toate aşa, ne băteam pe judeţe. Deci era competiţia asta între judeţe şi eram atât de mândri că noi câştigam”, spune Angela, turist din copilărie la Năvodari.

  • Reporter: De câţi ani nu mai vedeţi copii pe-aici aşa ca pe timpuri?
  • Localnic: Sunt mai bine de cinci – şapte ani. Poate şi zece ani sunt. Clădirile astea se putea face să mai fie cazări, dar dacă nu are cine. Adică investiţiile contează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici