Cardiologul braşovean a constrâns doi minori să întreţină relaţii sexuale cu el contra tratamentului gratuit

Cardiologul braşovean Horaţiu Rus este acuzat de viol, în două cazuri, după ce ar fi constrâns doi minori care proveneau din familii sărace să întreţină relaţii sexuale cu el contra tratamentului gratuit, precum şi de raport sexual cu un minor, într-un alt caz.

829 afișări
Imaginea articolului Cardiologul braşovean a constrâns doi minori să întreţină relaţii sexuale cu el contra tratamentului gratuit

Cardiologul braşovean a constrâns doi minori să întreţină relaţii sexuale cu el contra tratamentului gratuit (Imagine: Shutterstock)

Potrivit procurorului Cătălin Borcoman, purtător de cuvânt al DIICOT Braşov, doctorul care lucrează la Spitalul Judeţean Braşov a întreţinut relaţii sexuale cu unul dintre minorii traficaţi de gruparea de proxeneţi care îşi desfăşura activitatea în două cluburi din Braşov - unul clandestin, situat pe strada Cărămidăriei şi unde era domiciliul capului reţelei, Dodo Ferenc (41 de ani), şi unul legal, Club V, de pe strada Bazaltului, deţinut de un cetăţean italian.

De asemenea, doctorul este acuzat şi de viol, în două cazuri, după ce a constrâns doi minori care proveneau din familii sărace să întreţină relaţii homosexuale cu el contra tratamentului.

"Copiii, care proveneau din familii cu situaţii sociale proaste, în special copii ai străzii, ajungeau la el prin spital, cu diferite urgenţe, iar medicul îi chema apoi la cabinetul lui pentru consultaţii. În schimbul tratamentului, îi constrângea să întreţină relaţii sexuale cu el", a declarat Borcoman.

Doctorul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, alături de alte şase persoane, între care Dumitru Traian Cojocaru (Miss Travesty România 2010) şi un cetăţean italian.

Horaţiu Rus este un renumit cardiolog şi lucrează la Spitalul Judeţean Braşov, dar şi la un cabinet privat, fiind, totodată, asistent universitar la Universitarea de Medicină şi Farmacie, din cadrul Universităţii "Transilvania" Braşov.

Medicul cardiolog Horaţiu Rus şi alte şase persoane au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, pentru infracţiuni de sex cu minori şi proxenetism, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici