Spitalul Judeţean Braşov: Din punct de vedere profesional nu avem ce îi reproşa medicului Horaţiu Rus

Conducerea Spitalului Judeţean spune că, din punct de vedere profesional, nu are ce îi reproşa medicului cardiolog Horaţiu Rus, reţinut pentru sex cu minori şi proxenetism, şi că nu au existat reclamaţii cu privire la conduita sau activitatea profesională a acestuia.

2953 afișări
Imaginea articolului Spitalul Judeţean Braşov: Din punct de vedere profesional nu avem ce îi reproşa medicului Horaţiu Rus

Spitalul Judeţean Braşov: Din punct de vedere profesional nu avem ce îi reproşa medicului Horaţiu Rus (Imagine: Shutterstock)

"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a luat la cunoştinţă acuzaţiile ce i se aduc unui medic cardiolog angajat al spitalului. În legătură cu aspectele relatate, precizăm că la nivelul spitalului nu s-au înregistrat reclamaţii cu privire la conduita sau activitatea profesională a acestuia. În ceea ce priveşte ancheta DIICOT, aceasta vizează aspecte din viaţa privată a doctorului, faţă de care nu ne putem pronunţa, prezumţia de nevinovăţie fiinţând până la o sentinţă definitivă a instanţei", se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean.

Medicul Horaţiu Rus, cercetat de DIICOT Braşov pentru acte sexuale cu minori, este un renumit cardiolog şi lucrează la Spitalul Judeţean Braşov, dar şi la un cabinet privat, el fiind cercetat fiindcă ar fi profitat de funcţie pentru a întreţine relaxii sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament.

La Spitalul Judeţean Braşov medicul făcea parte din echipa de cardiologi, însă nu trata pacienţi minori, ci doar adulţi, astfel că se presupune că pacienţii minori îi racola fie prin intermediul reţelei de proxeneţi, fie prin cabinetul său privat, situat pe strada Traian din Braşov.

Medicul cardiolog Horaţiu Rus şi alte şase persoane au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, pentru infracţiuni de sex cu minori şi proxenetism, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii DIICOT au făcut percheziţii, luni, atât la domiciliul doctorului Horaţiu Rus, cât şi la cabinetul său privat de pe strada Traian din Braşov, a declarat procurorul Cătălin Borcoman.

Medicul, în vârstă de 43 de ani, este acuzat că a profitat de calitatea sa de medic şi a întreţinut, prin constrângere morală, raporturi sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament medical.

Potrivit anchetatorilor, Rus era un cunoscut client al reţelei de proxeneţi condusă de patronul unui club din Braşov, Dodo Ferenc, în vârstă de 41 de ani. În incinta clubului clienţii întreţineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

În dosar mai sunt cercetate alte trei persoane, membri ai grupării - Măciucă Daniel-Sebastian, de 31 de ani, Lazarovici Valentin, de 40 de ani şi Borşan Florentin-Ovidiu, în vârstă de 32 de ani - care au recrutat şi cazat 14 tineri, majori şi minori, pe care, prin ameninţare, violenţă sau alte forme de constrângere fizică sau morală, i-au obligat la practicarea prostituţiei, obţinând în acest mod sume substanţiale de bani, potrivit DIICOT.

Potrivit DIICOT, liderul grupării, Dodo Ferenc (41 de ani), deţine un club privat, situat în municipiul Braşov, în incinta căruia clienţii întreţin raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici