Care este preţul real al legumelor şi fructelor de import. Cât se scumpesc de la intrarea în ţară până la raft

Oficialii susţin că au mâinile legate. Într-o economie de piaţă negustorii sunt liberi să pună orice adaos comercial doresc. În felul acesta salata de import intră la noi cu 25 de bani kilogramul şi ajunge în supermarket cu 3 lei bucata.

2351 afișări
Imaginea articolului Care este preţul real al legumelor şi fructelor de import. Cât se scumpesc de la intrarea în ţară până la raft

Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto

Săptămâna aceasta Garda Financiară Ilfov a confiscat 20 de TIR-uri de legume şi fruce. Cu această ocazie, comisarii au aruncat un ochi şi la preţurile cu care marfa ajunge în ţară. Au fost uluiţi să constate că un kilogram de salată este adus din alte ţări cu 25 de bani şi vândut în supermarket cu 6 lei, adică de 24 de ori mai mult.

Portocalele vin din Grecia cu 1 leu şi 20 de bani şi noi le cumpărăm cu 4-5 lei.

Varza e doar 70 de bani la graniţă şi 3,5 pe raft, iar kilogramul de kiwi intră în ţară cu un leu şi jumătate şi până la magazin se triplează.

Citeşte mai mult pe www.ioncont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici