Care sunt cele două ţări europene care nu au depăşit încă vârful epidemiei COVID-19

  • Polonia şi Suedia sunt singurele ţări din Europa care nu au depăşit vârful epidemiei.
  • Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor a făcut o analiză pe 18 de state europene.
  • În Polonia şi Suedia, sunt sute de îmbolnăviri, zilnic.
6081 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele două ţări europene care nu au depăşit încă vârful epidemiei COVID-19

Polonia şi Suedia, singurele ţări europene care nu au depăşit vârful epidemiei COVID-19

Polonia şi Suedia nu au impus măsuri dure de carantinare sau auto-izolare, preferând să ofere „libertate” oamenilor şi acum pare că plătesc un preţ pentru asta. În Polonia şi Suedia, sunt sute de îmbolnăviri, zilnic.
 
„Primul val al transmiterii coronavirusului SARS-CoV-2 şi-a atins vârful în toate ţările, în afară de Polonia şi Suedia”, a precizat Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor, conform euronews.com.
 
Agenţia de sănătate mai spune că măsurile de carantină în ţările europene, inclusiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Marea Britanie, au dus la încetinerea răspândirii noului coronavirus cu 80% în a 14-a zi a epidemei.  Dar în Polonia şi Suedia, a 14-a zi a fost ziua cu cele mai multe îmbolnăviri pe întreg teritoriul ţării. 
 
28 de ţări din Europa au fost monitorizate de către agenţia europeană. Din analizele specialiştilor reise că Suedia este pe primul loc la numărul mare de infectare: 100 de cazuri la 100.000 de locuitori. Există şi o explicaţie parţială, mai spun oamenii de ştiinţă şi anume creşterea numărului de teste aplicate populaţiei. 
 
Polonia a înregistrat momentan, până vineri, 12 iunie, 28.577 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.  La momentul transmiterii acestei ştiri, Polonia avea încă 376 de cazuri noi, înregistrate doar vineri, şi 1.229 decese.
 
Suedia are peste 49.800 de cazuri de infectare, momentan, dintre care 205 cazuri noi au fost înregistrate doar vineri, 12 iunie. Circa 5.000 de oameni au murit din cauza noului coronavirus.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici