Care sunt principalele probleme cu care ajung românii la psiholog

Stresul, suprasolicitarea şi neîncrederea se numără printre problemele care îi determină pe români să meargă la psiholog, a declarat, joi, preşedintele Colegiului Psihologilor din România (CPR), Mihai Aniţei, care a precizat şi care sunt cele mai frecvente dintre aceste probleme.

1354 afișări
Imaginea articolului Care sunt principalele probleme cu care ajung românii la psiholog

Care sunt principalele probleme cu care ajung românii la psiholog (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Numărul cazurilor de hărţuire la locul de muncă a crescut în ultimii ani. Dacă până acum, o treime dintre oamenii care ajungeau într-un cabinet reclamau că nu mai suportă stresul şi hărţuirea de la serviciu, acum vorbim de peste jumătate dintre pacienţi", a explicat Aniţei.

El a mai spus că o persoană care este hărţuită la locul de muncă nu ştie cui să se adreseze, pentru că în România nu există o legislaţie privind acest aspect.

De obicei, femeile sunt victimele hărţuirilor la locul de muncă, dar există şi bărbaţi care acuză stări depresive din acest motiv.

"Nu vorbesc de banala hărţuire sexuală sau banalele gesturi obscene, ci vorbesc mai ales de aceste acţiuni de hărţuire exercitate de persoane care deţin o funcţie de autoritate şi o pot exercita pe această cale, nevoia de a-şi exercita puterea şi nevoia de a-i vedea pe ceilalţi că sunt obedienţi. Dacă vrei să vezi un om cu adevărat, pune-l într-o funcţie de conducere", a continuat preşedintele CPR.

Alături de stres şi hărţuire la locul de muncă, printre cel mai des întâlnite probleme din cauza cărora românii merg la psiholog se numără suprasolicitarea, conflictele, neîncrederea şi dificultatea de adaptare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici