Cargoul eşuat pe Bara Sulina a fost repus pe linia de plutire

Nava "Sybell" sub pavilion Sierra Leone, încărcată cu 1.900 de tone de fier vechi, care a eşuat pe Bara Sulina, duminică seară, în apropiere de intrarea în Marea Neagră, a fost repusă pe linia de plutire, marţi după-amiază.

110 afișări
Imaginea articolului Cargoul eşuat pe Bara Sulina a fost repus pe linia de plutire

Cargoul eşuat pe Bara Sulina a fost repus pe linia de plutire (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, Emanuela Turcu, a declarat că nava îşi va relua, marţi, marşul către Turcia.

"În cele din urmă, cargoul «Sybell» a fost repus pe linia de plutire şi urmează să îşi reia marşul către Turcia. Deblocarea navei s-a făcut cu ajutorul remorcherului «Mamaia», după ce remorcherul «Ghiorghieni» s-a defectat în timpul operaţiunii de salvare. Mai exact, una din parâmele cu care era legată nava din Sierra Leone s-a rupt şi s-a înfăşurat în jurul elicei. Urmează ca armatorul vasului ce transporta fier vechi să achite contravaloarea operaţiunilor de salvare", a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al AFDJ Galaţi.

Sursa citată a mai precizat că întreaga operaţiune de salvare s-a derulat anevoios din cauza condiţiilor meteorologice neprielnice.

Duminică, o navă aflată sub pavilion Sierra Leone încărcată cu fier vechi a eşuat pe Bara Sulina, în apropiere de intrare în Marea Neagră. Incidentul, produs în jurul orei 19:00, s-a petrecut după ce nava a atins un banc de nisip. Nu s-au înregistrat victime, şi nici pagube materiale în urma producerii incidentului.

Citeşte:

O navă încărcată cu fier vechi a eşuat pe Bara Sulina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici