Cargoul libian capturat miercuri de piraţi are la bord un român

Cargoul libian care naviga sub pavilion nord-coreean şi care a fost capturat miercuri de piraţi, în Golful Aden, are la bord zece marinari, unul dintre aceştia fiind român, iar ceilalţi nouă sirieni, a spus reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor în România, Adrian Mihălcioiu.

25 afișări
Imaginea articolului Cargoul libian capturat miercuri de piraţi are la bord un român

Cargoul libian capturat miercuri de piraţi are la bord un român (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit reprezentantului Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor în România, Adrian Mihălcioiu, identitatea marinarului român nu este cunoscută.

"Deocamdată nu se cunoaşte identitatea marinarului român şi sperăm ca armatorul navei să trimită autorităţilor române datele acestuia", a declarat Adrian Mihălcoiu.

El a precizat că nava Rim, care aparţine unei companii libiene şi naviga sub drapel nord-coreean, este un fost vas românesc, care a fost lansat la apă sub numele de Râmnicu Vâlcea.

Nava M/V Rim, cu o capacitate de 4.800 de tone, este deţinut în prezent de compania White Sea Shipping, din Tripoli, Libia. Cargoul nu fusese înregistrat la autorităţile responsabile cu supravegherea acestei zone din Oceanul Indian.

Vasul naviga în afara culoarului de tranzit recomandat internaţional (IRTC). Captura a avut loc în apropiere de coastele yemenite şi a putut fi confirmată de un elicopter american de pe USS Farragut, nava amiral a coaliţiei internaţionale care patrulează în zonă, precum şi de o altă navă a coaliţiei, USS Porter.

În prezent, cargoul libian se îndreaptă spre Bazinul Somalez.

Acesta este cel de-al treilea vas capturat de piraţii somalezi de la începutul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici