"Carnavalul speranţei" de la Veneţia începe, pe măsură ce îngrijorările legate de COVID se atenuează

Mii de oameni s-au bucurat sâmbătă de începutul Carnavalului de la Veneţia, marcând o revenire lentă la normalitate după ce pandemia COVID-19 a afectat cele două ediţii precedente, relatează Reuters.

224 afișări
Imaginea articolului "Carnavalul speranţei" de la Veneţia începe, pe măsură ce îngrijorările legate de COVID se atenuează

"Carnavalul speranţei" de la Veneţia începe, pe măsură ce îngrijorările legate de COVID se atenuează

În 2020 carnavalul, care atrage de obicei turişti din întreaga lume, a avut o durată redusă, când pandemia a izbucnit în Italia, în luna februarie a aceluiaşi an, şi a fost anulat în anul următor, în timp ce guvernul încerca să limiteze infecţiile.

"Acesta este Carnavalul speranţei", a declarat Cristian Scalise, un locuitor din Veneţia. "COVID se încheie şi sperăm să ne întoarcem la viaţa noastră ca întotdeauna".

Rata de noi infecţii şi spitalizări cu COVID în Italia a scăzut treptat în ultimele săptămâni, iar guvernul a pus capăt săptămâna aceasta cerinţei ca oamenii să poarte măşti în aer liber în majoritatea circumstanţelor.

Cu toate acestea, unele atracţii de carnaval, cum ar fi paradele, vor rămâne suspendate pentru a evita contagiunea, au decis autorităţile.

"Am venit aici pentru că mi-a lipsit foarte mult carnavalul şi pentru că nu am mai putut să-l sărbătorim de doi ani", a declarat Barbara del Prato, din oraşul Parma.

Ea a călătorit la Veneţia împreună cu întreaga sa familie, toţi îmbrăcaţi în costume elaborate.

Aproximativ 50.000 de persoane veniseră în oraş pentru a lua parte la sărbătoare, a relatat agenţia de ştiri ANSA, citând poliţia locală.

Carnavalul de la Veneţia a început cu secole în urmă ca o perioadă de excese înainte de rigorile Postului Mare, cele 40 de zile de post care preced în mod tradiţional Paştele. Costumul tradiţional de carnaval includea adesea o mască - nu ca o protecţie împotriva bolilor, aşa cum se întâmplă în zilele noastre, ci pentru ca participanţii la festival să îşi poată ascunde identitatea şi să facă ce vor.

Sâmbătă, doar câteva persoane au fost văzute purtând costume, iar atmosfera a fost mai moderată decât de obicei, dar se aşteaptă ca acest lucru să se schimbe în zilele următoare.

Carnavalul se va desfăşura până la 1 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
veneţia,
carnaval,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici