Carosabil SURPAT în centrul Capitalei - RATB: Traseele a nouă autobuze care circulă în zona Eroilor, deviate

RATB a deviat traseele a nouă linii de autobuz care circulă în zona Eroilor din Capitală, unde s-a surpat şoseaua în urma lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al regiei, Constantin Tobescu.

6369 afișări
Imaginea articolului Carosabil SURPAT în centrul Capitalei - RATB: Traseele a nouă autobuze care circulă în zona Eroilor, deviate

Carosabil SURPAT în centrul Capitalei - RATB: Traseele a noua autobuze care circula in zona Eroilor, deviate (Imagine: Alexandru Dobre/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a deviat traseele autobuzelor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 şi 668.

"Nouă linii de autobuz vor circula deviat de la intersecţia Splaiul Independenţei cu strada Ştirbei Vodă pe Splaiul Independenţei - Şoseaua Cotroceni - strada Doctor Marinescu- Bulevardul Eroii Sanitari- strada Doctor Carol Davila- Bulevardul Eroilor- Bulevardul Bagdasar, apoi se reia traseul de bază spre cartiere. Însă, spre Centru am luat decizia devierii traseelor pe Strada Elefterie, apoi Piaţa Operei- Splaiul Independenţei, de unde reintră pe strada Ştirbei Vodă, unde am înfiinţat suplimentar o staţie de autobuz pentru a le fi mai uşor călătorilor pentru staţia de metrou Eroilor", a precizat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvât al RATB, duminică, după finalizarea şedinţei Comisiei tehnice privind circulaţia desfăşurată la Primăria Capitalei.

Acesta a mai menţionat că, având în vedere devierile de trasee "interstaţia a fost prelungită".

Potrivit unui comunicat de presă al RATB, pe traseul modificat pe sensul spre centrul Capitalei, autobuzele vor opri în staţiile nou înfiinţate "Carol Davila" - amplasată pe Bd. Eroilor (bretea), respectiv "Ştirbei Vodă" - amplasată pe Str. Ştirbei Vodă, la 50 de metri după intersecţia cu Splaiul Independenţei.

De asemenea, pe traseul modificat pe sensul spre cartierele Drumul Taberei şi Militari, autobuzele vor opri în staţiile "Ştirbei Vodă"- amplasată pe Splaiul Independenţei (comun cu liniile 61, 69, 90, 91, 123 şi 601), respectiv în staţiile nou înfiinţate "Gheorghe Marinescu" - amplasată pe artera Bd. Gheorghe Marinescu şi "Carol Davila" - amplasată pe Bd. Eroilor (bretea).

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, a arătat după încheierea şedinţei de duminică a Comisiei tehnice privind circulaţia, că se menţine măsura restricţei de circulaţie în zona Eroilor "cu un impact negativ din păcate asupra populaţiei din Drumul Taberei şi din cartierul Militari".

Acesta a precizat că în timpul şedinţei Comisiei s-a stabilit ca circulaţia rutieră auto pe sensul de coborâre din cartierele Drumul Taberei şi Militari se va face pe arterele Panduri şi Calea 13 Sepembrie, iar o altă rută ar fi Şoseaua Geniului şi Şoseaua Cotroceni.

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Capitalei, în sensul de urcare spre cartierele Drumul Taberei şi Militari circulaţia se va desfăşura prin Splaiul Independenţei - Şoseaua Cotroceni - Şoseaua Geniului, prin Şoseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Vasile Milea sau prin Splaiul Independenţei - strada Elefterie - Bulevardul Eroilor.

Acesta a mai explicat că s-a instituit provizoriu măsura opririi vehiculelor sau parcării acestora pe străzile dr. Gheorghe Marinescu şi Elefterie, context în care instituţia face un apel la toţi locuitorii acestor zone să elibereze carosabilul până luni dimineaţă. În acelaşi scop, a anunţat Ichim, Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală vor face o informare în zonă pentru că această arteră "este una vitală" pentru fluidizarea traficului în cartierul Drumul Taberei.

De asemenea, ca măsură de fluidizarea traficului, Brigada de Poliţie Rutieră, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Poliţia Locală a Sectoarelor 1, 3, 4, 5 şi 6 vor suplimenta cu 40 numărul de echipaje în stradă, faţă de prezenţa constantă pe arterele Capitalei în condiţii normale de trafic.

Întrebat de jurnalişti câţi poliţişti ar putea asigura efectiv ordinea în zona Eroilor, Alexandru Ichim a precizat că aproximativ 100 de agenţi.

El a mai arătat că măsurile de fluidizare a traficului vor începe din cartierele Drumul Taberei şi Militari spre zonele de "defluire" şi vor fi permanente pe durata celor 30 de zile în care circulaţia a fost restricţionată în zona Eroilor. În paralel, primăria va supraveghea lucrările de reparaţie a carosabilului.

Întrebat de jurnalişti în legătură cu situaţii ce ar putea apărea din cauza prognozei meteo, Ichim a arătat că s-a consultat prognoza şi că la jumătatea săptămânii viitoare ar fi vreme nefavorabilă. Astfel, a fost informat şi constructorul, iar acesta a oferit asigurări că lucrurile în ceea ce-l priveşte sunt sub control.

"În momentul de ne faţă nu s-au impus măsuri de restricţionare a traficului greu. În funcţie de evoluţia lucrurilor şi de măsurătorile în timp real, o să vedem mâine dimineaţă (luni-n.r.) impactul acestei măsuri. Vor fi luate cel mai probabil măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului", a mai adăugat Alexandru Ichim.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti a fost închis sâmbătă, din cauza surpării terenului în zonă, ca urmare a lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou.

Primăria Capitalei a anunţat, duminică, că restricţiile de circulaţie în zona Eroilor, unde s-a surpat şoseaua din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici