Cât a costat sistemul informatic "crăpat" după o lună. Director al Asigurărilor de Sănătate: Asta este problema acum? Mai avem de plătit încă 15 ani

Miercuri, pentru a doua zi consecutiv, calculatoarele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au înregistrat întreruperi în programul accesat de funcţionari. La Bucureşti, pe holurile Casei, aproximativ 100 de persoane aşteptau să-şi achite contribuţia la asigurările de sănătate, să primească aprobări pentru reţete gratuite sau să-şi ridice adeverinţele de asigurat.

127 afișări
Imaginea articolului Cât a costat sistemul informatic "crăpat" după o lună. Director al Asigurărilor de Sănătate: Asta este problema acum? Mai avem de plătit încă 15 ani

Cât a costat sistemul informatic "crăpat" după o lună. Director al Asigurărilor de Sănătate: Asta este problema acum? Mai avem de plătit încă 15 ani (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Din cauza deselor întreruperi ale programului, angajaţii CNAS au fost obligaţi să-i înregistreze cu creionul pe hârtie pe cei care plăteau. La fel s-au înregistrat şi aprobările pentru reţete şi s-au eliberat adeverinţele de asigurat. Situaţia a fost similară la toate casele de sănătate din ţară.

Sistemul Informatic Unic Integrat al Casei Asigurărilor de Sănătate a fost inaugurat în decembrie 2010 în prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu. Din date neoficiale, pentru îmbunătăţirea sistemului s-au prevăzut 44 de milioane de euro, din care până acum s-au cheltuit 36 de milioane, restul fiind păstraţi pentru mentenanţă.

Află cât a costat SIUI al CNAS pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici