Cât costă să obţii o diplomă de frizer sau bucătar la o şcoală privată recunoscută în UE

După ce statul român a desfiinţat şcolile profesionale şi s-a trezit că duce lipsă de meseriaşi, ajutorul a venit tot din mediul privat. Avem şcoli de meserii în toate marile oraşe şi multe au fost înfiinţate datorită unor finanţări europene.

1445 afișări
Imaginea articolului Cât costă să obţii o diplomă de frizer sau bucătar la o şcoală privată recunoscută în UE

Cât costă să obţii o diplomă de frizer sau bucătar la o şcoală privată recunoscută în UE (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

În vest, teoria chiar se pune în practică şi în câteva lun ies pe piaţa muncii oameni pregătiţi: electricieni, frizeri sau bucătari.

Echipa de cursanţi la zidărie tocmai a încheiat prima lucrare, după zece săptămâni de studiu practic, care i-a costat 800 de lei.

Angajatorii sunt oricum sătui de absolvenţi neinstruiţi, dar cu diplome înalte. Din învăţământul de stat au dispărut aşa-zisele "profesionale". Pe această nevoie a pieţii prosperă acum şcolile private de meserii.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici