Cât costă un card clonat

Specialiştii în IT avertizează că vânzarea de carduri clonate, de maşini de clonare şi de bancomate false reprezintă o industrie în creştere rapidă la nivel mondial. Este concluzia unui raport realizat de firma de securitate informatică Panda Security, care prezintă şi preţurile de pe piaţa neagră a criminalităţii cibernetice.

714 afișări
Imaginea articolului Cât costă un card clonat

Cât costă un card clonat (Imagine: Doru Nica/Arhiva Mediafax Foto)

Compania a descoperit o vastă reţea care se ocupă cu vânzarea de detalii bancare furate, împreună cu alte tipuri de produse, pe forumuri şi mai mult de 50 de magazine online dedicate. De exemplu, cardurile de credit sau de debit clonate au preţuri care pleacă de la 180 de dolari, iar o maşină de clonare poate fi cumpărată cu 200-1.000 de dolari, se arată în raportul citat. Nu lipsesc ATM-urile false, care costă de la 3.500 de dolari bucata, în funcţie de model.

Citeşte mai multe despre cardurile clonate pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici