Cât de sigure sunt cele trei scenarii pentru începerea anului şcolar? Iată de ce se tem elevii

  • Asociaţiile de elevi nu sunt de acord cu cele trei scenarii anunţate pentru noul an şcolar
  • Alex Rădulescu: În zona rurală capacitatea de testare este mică, nu vom cunoaşte realitatea situaţiei epidemiologice
  • Pe 14 septembrie va începe noul an şcolar preuniversitar
784 afișări
Imaginea articolului Cât de sigure sunt cele trei scenarii pentru începerea anului şcolar? Iată de ce se tem elevii

Cât de sigure sunt cele trei scenarii pentru începerea anului şcolar? Iată de ce se tem reprezentanţii elevilor

Alex Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, te anunţă că nu este de acord cu planul anunţat de preşedintele României, Klaus Iohannis cu privire la cele trei scenarii pentru începerea anului şcolar. Nu este singurul: alte patru asociaţii din ţară şi-au anunţat deja nemulţumirea. Care sunt argumentele acestora? În zonele rurale, capacitatea de testare este în continuare foarte mică şi se va ascunde imaginea reală a cazurilor de infectări cu virusul SARS-CoV-2, astfel şcolile nu se vor putea închide în timp util, susţin cei care nu sunt de acord cu planul anunţat de preşedintele ţării. 
 
„Cele trei scenarii propuse ieri de domnul preşedinte nu sunt atât de sigure precum s-ar fi anunţat deoarece vorbim în primul rând despre faptul că şcolile trebuie închise la un singur caz. Suntem conştienţi de faptul că în mediul rural testările se fac într-o masă mult mai mică faţă de cum se fac în mediul urban”, a spus Alex Rădulescu. 
 
Scenariile au fost definite în funcţie de numărul de cazuri de coronavirus depistate într-o localitate. 
 
Potrivit lui Klaus Iohannis, „Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu Covid-19. Scenariul doi, care înseamnă scenariul galben între 1 şi 3 persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile şi scenariul trei când în media ultimelor zile au apărut mai mult de 3 bolnavi”. 
 
Preşedinte ţării anunţat şi ce măsuri vor fi luate în fiecare caz în parte. Astfel, scenariul verde presupune că elevii vor merge fizic la şcoală. Scenariul galben înseamnă că unele activităţi se vor desfăşura la şcoală, altele online, iar scenariul roşu presupune că orele se vor derula exclusiv online. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici