Cât este chiria în Bucureşti

Numărul ofertelor de închiriere a locuinţelor din Capitală a crescut considerabil în ultimii doi ani în timp ce sumele cerute de proprietari pentru chirie au scăzut. Accesul greu la credite a redus din numărul potenţialilor cumpărători, iar cei care şi-au scos apartamentele la vânzare au trebuit să lase din preţ. Totuşi, sunt şi proprietari care ţin cu dinţii de preţ. O bună parte dintre aceştia au considerat că e mai profitabil să scoată apartamentul pe piaţa închirierilor decât să vândă la un preţ mic.

20 afișări
Imaginea articolului Cât este chiria în Bucureşti

Cât este chiria în Bucureşti

„În ianuarie 2007, numărul total de apartamente scoase pe piaţă pentru închiriat a fost de aproximativ 1.500 de unităţi, în timp ce în februarie 2009 s-a ajuns la aproape 2.500. Creşterea cu aproape 70% a ofertelor de pe piaţă, concomitent cu scăderea cererii datorată crizei economice, nu poate să ducă decât la o singură concluzie: chiriile vor scădea serios”, arată o analiză realizată de site-ul imobiliar AnunţuriParticulari.ro. Vârful preţurilor în 2008 a fost înregistrat în luna octombrie, când pentru o garsonieră se cerea o chirie medie de 400 de euro, iar pentru un apartament cu două camere, 600 de euro.

Citeşte mai multe despre preţurile chiriilor pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici