Cât eşti dispus să plăteşti pentru repatrieri?

  • Preţurile curselor charter la cerere susţinute de Tarom ajung să depăşească şi 200 de euro
  • Un bilet pentru o cursă charter de la Londra la Bucureşti ajunge la 220 euro plus taxe
  • Preţurile se datorează costurilor pe care operatorii le au oricum în această perioadă, spun specialiştii
970 afișări
Imaginea articolului Cât eşti dispus să plăteşti pentru repatrieri?

Cât eşti dispus să plăteşti pentru repatrieri?

Preţurile curselor de repatriere ajung să depăşească şi 200 de euro doar dus. Ioana şi Maria sunt studente la Universitatea din Londra. Ca să revină în ţară, ele trebuie să plătească 220 de euro, plus taxele de aeroport. Având în vedere situaţia, cele două au decis să rămână în UK până pe data de 16 iunie şi să vină cu zborurile low-cost, deşi această alegere le-a făcut să mai dea bani pe chirie pentru încă câteva zile.

Având în vedere că procedurile pentru zborurile de repatriere ni s-au părut complicate şi preţurile mult prea ridicate, am decis să plătim chiria în continuare şi să aşteptăm zborurile low cost”, spun Ioana şi Maria, studente la Londra.

„Tarifele biletelor au fost clar influenţate de taxele aeroporturare destul de ridicate în aceste destinaţii au fost efectuate, precum şi de costurile de operare, aici menţionăm echipajul şi combustibilul”, a declarat Mircea Constantin, Flight Personnel Union Romania.

Preţurile au fost standardizate, practic dacă vrei să zbori, vei plăti acelaşi preţ ca toată lumea, în lipsa promoţiilor.

Pentru a permite existenţa unor preţuri promoţionale la anumite bilete de avion, trebuie să existe şi un anumit număr de bilete cu preţuri mai ridicate pentru a echilibra veniturile unei curse”, spune Liana Zelko, Flight Personnel Union Romania.

Pentru o cursă Bruxelle Bucureşti, plăteşti în această perioadă cu Tarom 257 de euro. Din Amsterdam poţi să revii în ţară pentru 267 de euro. Preţul unui bilet pe ruta Londra – Bucureşti este la acest moment 220 de euro plus taxe, iar pentru ruta Roma Bucureşti biletele sunt 208 euro.

Flight Personal Union este o asociaţie care reprezintă interesele profesionale ale piloţilor, însoţitorilor de zbor, controlorilor de trafic aerian şi personalului aeroportuar din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici