Cât mănâncă românii de Paşte

Cu ocazia Paştelui românii vor cumpăra aproximativ 40-50 milioane de ouă, în jur de 3 milioane de miei şi circa 7,5 milioane de cozonaci, au declarat pentru Gândul reprezentanţii asociaţiilor de profil.

61 afișări
Imaginea articolului Cât mănâncă românii de Paşte

Cât mănâncă românii de Paşte (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

La aceste cantităţi se mai adaugă ouăle şi mieii din gospodăriile individuale, dar şi cozonacii pregătiţi de gospodine, cantităţi greu de estimat.

Luna aceasta, crescătorii de păsări au vândut 150 milioane de ouă, faţă de 100-110 milioane de ouă, într-o lună obişnuită. "Diferenţa de 40-50 milioane de ouă reprezintă cererea pentru perioada Paştelui. La această cantitate se adaugă ouăle din gospodării, sursă importantă de consum în mediul rural", a declarat pentru gândul Ilie Van, preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR).

Ţinând cont de faptul că doar o treime dintre români cumpără ouă pentru Paşte, potrivit unui studiu recent realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), rezultă un consum mediu de şapte ouă pe cap de locuitor. Mai bine de jumătate dintre respondenţi au declarat însă că îşi procură ouăle din propriile gospodării.

Într-un singur an, crescătoriile din România produc în jur de 310.00 tone de ouă, potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat. Spre comparaţie, Franţa are o producţie de peste 918.000 tone.

Citeşte mai multe despre cât mănâncă românii de Paşte pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici