Cât valorezi în România şi cât în străinătate? Topul salariilor pe domenii!

Domenii precum petrol şi gaze sau cel medical sunt de departe printre cele în care se câştigă cel mai bine în străinătate. Şi dacă cei care lucrează în primul domeniu se află în topul celor mai bine retribuiţi angajaţi şi în România, aceştia câstigând un salariu dublu fată de medie, personalul medical de la noi nu se poate lauda cu aceleaşi lefuri.

48 afișări
Imaginea articolului Cât valorezi în România şi cât în străinătate? Topul salariilor pe domenii!

Cât valorezi în România si cât în străinătate? Topul salariilor pe domenii! (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, dacă în străinătate, un specialist în petrol şi gaze poate ajunge şi la 5.000 de euro pe lună sau poate chiar depăşi această sumă, în România, media salarială care se poate caştiga este de peste cinci ori mai mică, adică puţin sub 1.000 de euro.

În cazul medicilor, diferenţa este mult mai semnificativă. Dacă în ţarile europene, personalul medical câştigă între 4.500 si 5.000 de euro, în România, salariul mediu în domeniul sănătăţii se situează sub 450 de euro,cel putin pentru angajaţii din sistemul de stat.

Citeşte mai multe despre topul salariilor pe domenii pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici