Câţi bani costă închirierea Arenei Naţionale. Primăria Capitalei a actualizat clauzele

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat vineri că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a actualizat clauzele contractului de închiriere a stadionului Arena Naţională pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023.

1378 afișări
Imaginea articolului Câţi bani costă închirierea Arenei Naţionale. Primăria Capitalei a actualizat clauzele

Câţi bani costă închirierea Arenei Naţionale. Primăria Capitalei a actualizat clauzele

Primăria Bucureşti anunţă vineri că a actualizat clauzele contractului de închiriere a Arenei Naţionale pentru desfăşurarea evenimentelor sportive.

„Am spus de mai multe ori că eficientizarea managementului Arenei Naţionale e unul dintre obiectivele mele în acest mandat. PMB a actualizat de aceea clauzele contractului de închiriere a stadionului pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023. Principala modificare se referă la plata în avans a chiriei şi a costurilor de operare a stadionului, fiind vorba de o procedură des întâlnită în plan internaţional. Municipalitatea urmăreşte astfel evitarea acumulării de datorii din partea cluburilor sportive şi echilibrarea balanţei de venituri şi cheltuieli înregistrate la Arena Naţională. Noul contract aferent sezonului 2022-2023 a fost deja semnat cu Fotbal Club FCSB S.A. şi Fotbal Club Rapid 1923 S.A., urmând ca şi celelalte cluburi care vor dori să joace pe Arena Naţională să respecte acelaşi cadru”, declară primarul general, Nicuşor Dan.

Potrivit contractului şi în acord cu HCGMB nr. 59/2017, tarifele minime aferente închirierii sunt stabilite în funcţie de meci.

Astfel, pentru un meci din cadrul campionatului intern de fotbal – 13.000 euro/eveniment/ fără TVA; pentru un meci din cadrul Cupei Ligii sau a Cupei României – 13.000 euro/eveniment/ fără TVA; pentru un meci din cadrul UEFA Champions League – 28.000 euro/eveniment/ fără TVA; iar pentru meci din cadrul UEFA Europa League – 23.000 euro/eveniment/fără TVA.

Serviciile de operare stadion Arena Naţională sunt de 10.000 euro/meci(eveniment)/ fără TVA.

„La tarifele mai sus menţionate se va adăuga plata calculată a utilităţilor, în conformitate cu tarifele practicate de furnizorii de utilităţi şi pe baza procesului verbal de constatare a consumurilor. Plata privind costurile aferente chiriei şi operării se va efectua cu 2 zile lucrătoare înainte de începerea evenimentului sportiv”, se arată în finalul comunicatului PMB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici