Câţi români au fost pe litoral de Rusalii şi cât au cheltuit. Cifrele oferite de ANAT

Peste 60.000 de turişti şi-au petrecut minivacanţa de Rusalii pe litoralul românesc, iar aceştia au cheltuit peste 150 de milioane de lei, potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

383 afișări
Imaginea articolului Câţi români au fost pe litoral de Rusalii şi cât au cheltuit. Cifrele oferite de ANAT

Câţi români au fost pe litoral de Rusalii şi cât au cheltuit. Cifrele oferite de ANAT

Potrivit unui comunicat al ANAT, în urma consultărilor touroperatorilor specializaţi şi a partenerilor hotelieri, se estimează că în acest an litoralul românesc a primit, cu ocazia minivacanţei de Rusalii, peste 60.000 de turişti. Cifra este mult mai mare comparativ cu minivacanţa de Rusalii de anul trecut, când pe litoral au fost doar 10.000 de turişti, în contextul unui 2021 dominat încă de restricţii şi de temeri.

La acest aflux de turişti a contribuit mult eliminarea totală a restricţiilor, litoralul românesc redevenind o destinaţie dedicată distracţiei, evenimentelor, festivalurilor. Minivacanţa de Rusalii marchează, practic, deschiderea sezonului estival.

Estimările ANAT sunt că pe litoralul românesc s-au cheltuit, în perioada 10 – 13 iunie, circa 150 de milioane de lei.

Cele mai aglomerate staţiuni au fost Mamaia – Mamaia-Nord, Eforie Nord, Venus şi Vama Veche.

În Delta Dunării, multe hoteluri şi pensiuni au avut un grad de ocupare de peste 90%, găzduind mii de turişti, iar românii au mai optat şi pentru zonele de turism rural (Bran-Moieciu, Apuseni, nordul Olteniei – Oltenia de sub munte, Maramureş, Bucovina etc.), turism montan (Predeal, Poiana Braşov, Sinaia) dar şi pentru staţiuni balneare (Băile Herculane, Băile Felix, Călimăneşti-Căciulata).

ANAT estimează că circa 50.000 de români şi-au petrecut minivacanţa în celelalte zone turistice ale României, cu excepţia litoralului.

De asemenea, peste 20.000 de turişti au fost pe litoralul bulgăresc, 15.000 în Grecia (în special Halkidiki, Paralia Katerini, Thassos) şi circa 5.000 în Turcia (Bodrum, Kuşadasi, Antalya).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anat,
turişti,
litoral

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici