Caz de gripă A/H1N1 confirmat în Capitală, după mai multe săptămâni de pauză

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, confirmarea unui caz nou de gripă cu virusul A/H1N1, după câteva săptămâni de pauză în care nu a mai fost nicio îmbolnăvire la nivel naţional.

23 afișări
Imaginea articolului Caz de gripă A/H1N1 confirmat în Capitală, după mai multe săptămâni de pauză

Caz de gripă A/H1N1 confirmat în Capitală, după mai multe săptămâni de pauză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 33 de ani, care a revenit din Austria. Tânăra prezintă o formă uşoară a bolii. Ea nu a fost internată, dar urmează tratamentul la domiciliu.

Numărul total de cazuri confirmate până în prezent este de 7.008, din care 122 soldate cu deces, potrivit sursei citate.

Primul caz de gripă cu virusul A/H1N1 a fost înregistrat în România în mai 2009, fiind înregistrat la o persoană care revenea în ţară din SUA.

Primele cazuri de gripă A/H1N1 au apărut în lume la sfârşitul lunii martie 2009, iar la aproximativ o lună dpă aceea, OMS anunţa că au fost mai multe sute de cazuri de gripă nouă în Mexic şi SUA.

Epidemia ar fi fost declanşată de o femeie de 39 ani, decedată la 13 aprilie 2009, într-o regiune în sud-estul Mexicului.

Primele trei cazuri în Europa au fost confirmate în 27 aprilie, iar în 11 iunie OMS anunţa prima pandemie a secolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici