ORORILE DIN IZIUM  Caz înfiorător identificat la cea mai mare groapă comună găsită în Europa după războiul din fosta Iugoslavie. O întreagă familie a fost ucisă de ruşi: părinţi, bunici şi copil

Groapa comună de la Izium ar conţine peste 500 de cadavre, iar ONU a anunţat că-şi va trimite specialiştii, pentru a investiga crimele împotriva civilor.

2041 afișări
Imaginea articolului Caz înfiorător identificat la cea mai mare groapă comună găsită în Europa după războiul din fosta Iugoslavie. O întreagă familie a fost ucisă de ruşi: părinţi, bunici şi copil

Caz înfiorător la cea mai mare groapă comună găsită în Europa după războiul din fosta Iugoslavie. O întreagă familie a fost ucisă de ruşi: părinţi, bunici şi copil

Ştirile despre ororile de la Izium inundă presa mondială. Printre sutele de cadavre găsite în groapa comună dintr-o pădure de la marginea oraşului eliberat de ucraineni au fost găsite şi cele ale unei întregi familii.

Potrivit relatărilor lui Dmitro Lubinets, comisarul pentru drepturile omului la Parlamentului ucrainean, în mormânt se află mama şi tatăl, ambii în vârstă de 30 de ani, bunicii şi fetiţa de 5-6 ani.

„Avem ştiri din surse locale că toţi au fost ucişi în atacurile aeriene efectuate de avioanele ruseşti”, a spus Lubinets, în videoclipul postat pe Telegram, confirmând astfel că atât victimele atentatelor, cât şi persoanele victime ale execuţiilor sumare au fost îngropate în groapa comună. Unii au fost îngropaţi cu frânghia la gât şi cu mâinile legate.

Şi guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Sinehubov, confirmă că „sunt mulţi copii, sunt trupuri cu mâinile legate la spate. Toate aceste fapte vor fi investigate, dar asta nu poate decât să mărturisească faptul că lumea este conştientă că acesta este un genocid”.

Potrivit lui Oleksandr Ilienkov, procurorul-şef pentru crime de război din Harkov, se crede că în groapa comună au fost îngropaţi în jur de 500 de civili, un număr care ar face din aceasta cea mai mare groapă comună găsită în Europa după războiul din fosta Iugoslavie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici