Cazanciuc despre relaţia Justiţie - Parlament: Când a existat dialog am avut răspuns favorabil

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, spune, referitor la respingerea solicitărilor DNA de către parlamentari, că România "poate fi un exemplu” şi că, din punctul său de vedere, aproape de fiecare dată când a existat un dialog foarte apropiat" a fost "şi un răspuns favorabil” al Parlamentului.

162 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc despre relaţia Justiţie - Parlament: Când a existat dialog am avut răspuns favorabil

Cazanciuc despre relaţia Justiţie - Parlament: Când a existat dialog am avut răspuns favorabil (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Prezent, marţi după-amiază, la Curtea de Apel Ploieşti, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a afirmat, întrebat fiind dacă a discutat cu membrii Comisiei Europene (CE) despre MCV şi dacă există îngrijorări la nivelul CE după ce Parlamentul a respins, recent, mai multe solicitări ale DNA, că România "poate fi un exemplu" pentru alte ţări europene din punctul de vedere al justiţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În plus, Cazanciuc spune că, din punctul său de vedere, atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul au răspuns favorabil "aproape de fiecare dată" cererilor Justiţiei "atunci când a existat un dialog foarte apropiat".

"Noi avem discuţii permanent cu reprezentanţi ai Comisiei Europene, cu statele membre. Din ultimele evaluări de până în prezent, rezultatele României sunt mai mult decât mulţumitoare. România poate fi un exemplu pentru foarte multe state membre ale Uniunii despre mersul justiţiei. Cu siguranţă mai sunt lucruri de făcut în ceea ce priveşte mersul justiţiei. Despre deciziile Parlamentului, şi în Parlament mai sunt lucruri de făcut, e nevoie de dialog la nivelul Parlamentului pentru a explica membrilor Parlamentului priorităţile Justiţiei. Din perspectiva mea, aproape de fiecare dată când a existat un dialog foarte apropiat am avut şi un răspuns favorabil din partea Camerei Deputaţilor sau a Senatului", a spus Robert Cazanciuc.

Acesta a precizat că în discuţiile cu membrii Comisiei Europene nu sunt discutate "cazuri particulare", "Comisia (Europeană - n.r.) doar solicită celor trei puteri ale statului să coopereze în interesul înfăptuirii justiţiei", a mai spus Robert Cazanciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici