Cazanciuc spune că susţine retragerea pensiilor magistraţilor corupţi

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că este în favoarea retragerii pensiei magistraţilor care sunt condamnaţi, ca măsură pentru a preveni încălcarea legii de către judecători şi procurori.

104 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc spune că susţine retragerea pensiilor magistraţilor corupţi

Cazanciuc spune că susţine retragerea pensiilor magistraţilor corupţi (Imagine: Razvan Lupica / MediafaxFoto)

Întrebat în legătură cu faptul că magistraţi corupţi care au fost condamnaţi, chiar şi cu suspendare, încasează în continuare pensia, Cazanciuc a spus că a discutat deja privind retragerea pensiei în aceste cazuri cu judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Eu, personal, sunt pentru această formă de sancţionare specială, pentru că, dacă într-o carieră de magistrat, şi aici discutăm de un rol preventiv al legii, ştii că o greşeală, la un moment dat, te poate duce la o asemenea pierdere, cred că eşti de multe ori atent dacă faci sau nu faci ceva care nu este permis", a declarat ministrul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici