Cazinoul din Constanţa va fi redeschis pentru o seară pentru a găzdui un concert de jazz

Cazinoul din Constanţa va fi redeschis, duminică, pentru o seară pentru a găzdui un concert de jazz. Berti Barbera, Sabin Penea şi Cătălin Răducanu vor cânta la JazzUp Casino în faţa a peste 250 de spectatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

442 afișări
Imaginea articolului Cazinoul din Constanţa va fi redeschis pentru o seară pentru a găzdui un concert de jazz

Cazinoul din Constanţa va fi redeschis pentru o seară pentru a găzdui un concert de jazz

Cazinoul din Constanţa va găzdui duminică seara un concert dedicat pasionaţilor de jazz.

Organizatorii, Primăria Constanţa şi Asociaţia CultART, îşi propun să poarte publicul într-o călătorie de vioară ce aduce împreună muzica clasică şi jazz-ul zilelor noastre, prin câteva lucrări cheie, interpretate de trei muzicieni renumiţi.

„Berti Barbera, Sabin Penea şi Cătălin Răducanu vor cânta piesele impresioniste ale lui Claude Debussy, Eugène Ysaÿe şi Maurice Ravel, hot-jazzul lui Stephane Grappelli şi Michel Petrucciani sau fusion-jazzul lui Jean-Luc Ponty şi Didier Lockwood, încheind într-un final cu selecţii din suita pentru vioară şi pian-jazz a lui Claude Bolling”, a anunţat, într-un comunicat de presă, Valentin Stefăniţa, unul dintre organizatori.

Concertul de duminică explorează repertoriul franţuzesc de vioară din anii ‘20 până în secolul nostru.

La acest eveniment, sunt aşteptaţi peste 250 de spectatori în interiorul Cazinoului, monument istoric care a fost pus anul trecut, la iniţiativa celor de la Asociaţia ARCHÉ, în programul 7 Most Endangered, derulat de Europa Nostra şi Banca Europeană de Investiţii.

Inaugurată în luna august a anului 1910, clădirea Cazinoului este declarată „monument de arhitectură” ce face parte din patrimoniul cultural naţional şi este inclusă în Lista monumentelor istorice. Cazinoul are o istorie bogată, fiind nelipsite episoadele în care a fost bombardat, atât în 1916, cât şi în 1941, când a fost reparat, extins, reamenajat, în anii 1912, 1923, 1928, 1934, 1947, 1951, 1974, 1987, când a fost transformat în Casa de Cultură a Sindicatelor - 1947, sau când a fost abandonat - din 2010. În prezent, imobilul Cazino din Constanţa (teren + construcţie) este transferat pentru o perioadă la Guvern, pentru a fi reabilitat prin Compania Naţională de Investiţii.

Guvernul a adoptat, la începutul lunii mai, o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea cazinoului din Constanţa. Valoarea proiectului este de aproximativ 112 milioane lei, iar termenul de execuţie este de 30 luni.

Taguri:
cazino,
redeschis,
jazz

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici