Tragedia din Timişoara: Patronul firmei de deratizare, reţinut. Noi date despre starea victimelor / Încă un bloc a fost evacuat

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuinţe evacuate în Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore. Ministerul Sănătăţii anunţă că, după deratizarea de la Timişoara, marţi dimineaţa erau internaţi 12 adulţi şi 16 copii, toţi în stare bună, cu o evoluţie favorabilă.

6339 afișări
Imaginea articolului Tragedia din Timişoara: Patronul firmei de deratizare, reţinut. Noi date despre starea victimelor / Încă un bloc a fost evacuat

Tragedia din Timişoara. ISU anunţă noi date despre starea victimelor16 copii şi 4 adulţi, internaţi după deratizarea din Timişoara

UPDATE ora 08.50 Ministerul Sănătăţii: 16 copii şi 12 adulţi, internaţi după deratizarea din Timişoara

Rezultatele probelor de apă analizate arată că, din punct de vedere fizico-chimic, apa este potabilă în primul bloc evacuat.

Potrivit informării Ministerului Sănătăţii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu" sunt internaţi 9 pacienţi, care sunt în stare stabilă, fără ca starea să le fie înrăutăţită în ultimele ore. Aceştia au simptomatologie digestivă, cu greţuri şi vărsături, dar rezultatele analizelor sunt mai bune.

Alţi trei adulţi sunt internaţi în stare stabilă la Spitalul Municipal Timişoara.

Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu" sunt internaţi 16 copii în stare stabilă. Aceştia au fost evaluaţi în cursul dimineţii de marţi. Aceştia sunt însoţiţi de cinci adulţi.

Conform informaţiilor DSP Timiş, transmise Ministerului Sănătăţii, rezultatele probelor de apă analizate în laborator indică faptul că din punct de vedere fizico - chimic apa este potabilă în primul bloc evacuat.

UPDATE ora 8.00 Patronul firmei de deratizare care a intervenit la blocurile evacuate din Timişoara, reţinut

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că patronul reţinut pentru 24 de ore este acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.


ISU Timiş anunţă că, după deratizarea de la Timişoara, marţi dimineaţă erau internaţi la spital 16 copii şi 4 adulţi.

La Spitalul Judeţean este internat 1 adult, la Spitalul Municipal 3 adulţi, iar la Spitalul „Louis Ţurcanu” sunt internaţi 16 copii.

În total, cinci persoane sunt cazate în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale.

Luni seara, încă un bloc de locuinţe din Timişoara a fost evacuat, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecţie şi deratizare cu aceeaşi firmă care a făcut acţiunea şi în imobilul în care trei persoane au murit şi alte cîteva zeci au ajuns la spital.

Potrivit reprezentanţilor ISU Timiş, măsura de evacuare completă a blocului de pe strada Vaida Voievod a fost luată preventiv, pentru efectuarea măsurătorilor în vederea identificării nivelului de substanţe periculoase.

Uşa apartamentului în care s-a făcut deratizarea a fost sigilată cu bandă adezivă, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuaţi.

Conform reprezentanţilor ISU Timiş, în imobil se vor face măsurători ale nivelului de substanţe periculoase, iar în cazul îm care acesta va fi mare locatarii vor fi transportaţi spre alte spaţii de cazare.

Reprezentanţii ISU Timiş au anunţat luni că au depistat prezenţa unei substanţe neurotoxice la etajele trei şi patru ale blocului în care s-au înregistrat trei decese, după ce la sfârşitul săptămânii trecute s-a făcut o acţiune de dezinsecţie şi deratizare.

Potrivit acestora, au fost evacuaţi locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Ministerul Sănătăţii a anunţat luni seara că alţi 12 copii şi 8 adulţi au fost internaţi în spital, aceştia fiind în stare bună, cu o evoluţie favorabilă.

În acest caz, autorităţile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici