Cazul fetiţei din Năvodari, găsită după trei zile alături de mama decedată: A fost plasată la un asistent maternal

Fetiţa care a fost găsită lângă mama decedată în apartamentul din Năvodari a fost plasată la un asistent maternal, până la clarificarea situaţiei ei, deoarece nu fusese declarată de tată. Medicii legişti au stabilit că femeia a murit în urma unui infarct.

1105 afișări
Imaginea articolului Cazul fetiţei din Năvodari, găsită după trei zile alături de mama decedată: A fost plasată la un asistent maternal

Cazul fetiţei din Năvodari, găsită lângă mama decedată: A fost plasată la un asistent maternal

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, situaţia juridică a fetiţei în vârstă de trei ani, care a fost găsită în apartament alături de mama decedată, este incertă, astfel că s-a decis plasarea ei în asistenţă maternală, tatăl biologic având drept de vizită.

„Având în vedere situaţia juridică neclară, s-a decis ca măsură de protecţie plasarea fetiţei la un asistent maternal profesionist până la clarificarea situaţiei. În tot acest timp, tatăl biologic va putea vizita minora şi va primi tot sprijinul DGASPC Constanţa pentru rezolvarea situaţiei”, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Aceştia mai menţionează că fetiţa nu a fost declarată la naştere de tatăl biologic, fapt pentru care acesta trebuie să se adreseze unei instanţe pentru a-şi declara copilul.

Femeia, în vârstă de 43 de ani, a fost descoperită moartă, în apartamentul ei din Năvodari, miercuri seară, în locuinţă fiind găsită şi fetiţa acesteia, de trei ani. Copila era într-o stare bună de sănătate.

Vecinii le-au povestit poliţiştilor că femeia nu avea un loc de muncă, locuia împreună cu fetiţa ei, în timp ce concubinul, împreună cu fiul cel mare, erau plecaţi la muncă în străinătate. Ei le-au declarat oamenilor legii că nu o mai văzuseră pe femeie de câteva zile, dar în tot acest timp au auzit fetiţă plângând.

Miercuri seară, vecinii au cerut ajutor la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de pompieri, militarii intrând în apartament pe un geam lăsat deschis. Aici au găsit-o pe femeie, decedată, în baie.

Medicii legişti au stabilit că moartea nu a fost una violentă, femeia decedând în urma unui infarct miocardic, pe care îl suferise cu maximum 24 de ore înainte de a fi găsită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici