Cazul Luiza Melencu | Cumpănaşu anunţă că depune plângere penală împotriva lui Cataramă: Am suspiciuni că a ascuns deliberat adevărul pentru a proteja sistemul

Alexandru Cumpănaşu reacţionează după afirmaţiile lui Viorel Cataramă privind filmuleţul realizat în Italia şi în care apare o tânără, precizând că va depune plângere penală deoarece cel din urmă ar fi ascuns informaţia pentru „a proteja un sistem” care doreşte ca Luiza şi Alexandra să fie moarte.

4413 afișări
Imaginea articolului Cazul Luiza Melencu | Cumpănaşu anunţă că depune plângere penală împotriva lui Cataramă: Am suspiciuni că a ascuns deliberat adevărul pentru a proteja sistemul

Cumpănaşu anunţă că depune plângere penală împotriva lui Cataramă: Am suspiciuni că a ascuns deliberat adevărul pentru a proteja sistemul

„În data de 11.11.2019, aşa cum am declarat la prima intervenţie televizată de aseară, voi depune plângere penală pe numele persoanei (Viorel Cataramă, n.r.) care a deţinut aceste informaţii şi nu le-a adus la cunoştinţa familiei, ascunzând adevărul. Ţinând cont de faptul că această persoană a fost dovedită chiar ieri drept informator al fostei Securităţi, am suspiciuni solide că a ascuns deliberat adevărul pentru a proteja un sistem care îşi doreşte ca fetele să fie moarte. Găsirea fetelor în viaţă va conduce la distrugerea întregului sistem securist din care acesta face parte, conform CNSAS”, a scris Alexandru Cumpănaşu pe Facebook.

Acesta a spus că a separat campania electorală de situaţia Luizei şi a respectat dreptul la imagine al unei persoane publice, nu i-a dat numele, însă acea persoană „va face puşcărie pentru ascunderea adevărului”.

În aceeaşi postare, Alexandru Cumpănaşu explică modul în care a intrat în posesia imaginilor în care apare o fată despre care spune că seamănă cu Luiza Melencu.

„În data de 04.11.2019, am fost contactat de o persoană care mi-a comunicat că deţine informaţii concrete cu privire la Luiza şi Alexandra. M-am întâlnit cu persoana respectivă în prima săptămână a lunii noiembrie, ocazie cu care mi-a prezentat informaţii cu privire la faptul că Luiza este în viaţă. Ca urmare a discuţiei am decis să ne deplasăm într-o ţară membră UE pentru a verifica aceste informaţii şi pentru a anunţa autorităţile, în măsura în care aveam confirmarea.

În data de 06.11.2019, am plecat împreună cu echipe de investigatori în statul membru mai sus menţionat, pentru a mă deplasa la locul în care a fost identificată Luiza de aceştia în primă fază şi am desfăşurat activităţi de supraveghere în zonă. În urma acestor activităţi a rezultat că între momentul în care Luiza a fost identificată iniţial şi momentul deplasării noastre, aceasta a fost mutată din acel loc.

În data de 07.11.2019, noaptea, m-am întors în România, dar am lăsat o echipă de supraveghere în statul membru pentru a desfăşura în continuare activităţi de monitorizare şi culegere de informaţii. Fac precizarea că am intrat în posesia filmuleţului ce o prezintă pe Luiza abia în data de 08.11.2019, moment în care am luat decizia de a contacta familia Melencu pentru a confirma dacă persoana din filmuleţ este Luiza”, relatează Cumpănaşu.

În cursul zilei de vineri, unchiul Alexandrei a spus că a făcut rost de numărul mamei Luizei şi i-a comunicat informaţiile pe care le deţine. În timpul discuţiei cu familia Melencu, Cumpănaşu şi avocatul familiei Măceşanu (prezent şi el, potrivit acestuia) şi-au „păstrat rezerva cu privire la identitatea” fetei.

„Mama Luizei a confirmat că fata din înregistrare este Luiza, în proporţie de 90%, iar bunicul Luizei şi restul familiei au fost 100% siguri că aceasta este Luiza”, punctează acesta.

Familia Melencu i-a fi aprobat lui Cumpănaşu anunţul public în legătură cu faptul că Luiza ar fi în viaţă şi au căzut de acord să nu difuzeze înregistrarea. După dezbaterea unde Cumpănaşu a făcut anunţul, a discutat cu mama Luizei şi au decis să meargă împreună la structura antimafia din Italia pentru a le prezenta înregistrarea.

Omul de afaceri şi candidat la prezidenţiale Viorel Cataramă a sous, sâmbătă dimineaţă, că filmuleţul despre care Alexandru Cumpănaşu a afirmat că o prezintă pe Luiza Melencu în Italia îi aparţine şi îl are de o lună. Cataramă infirmă că ar fi Luiza şi îl acuză pe Cumpănaşu că se foloseşte de caz pentru a atrage voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici