Cazul omului de afaceri ucis la Arad - Primarul Falcă: Suspectul arestat plănuia să mă împuşte

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, susţine că în urmă cu aproximativ doi ani a fost informat de către Poliţie că Adrian Buleau, arestat pentru omorârea omului de afaceri Abel Apostol, ar pune la cale uciderea sa, Falcă susţinând că Poliţia avea informaţii că Buleu plănuia să îl împuşte.

1411 afișări
Imaginea articolului Cazul omului de afaceri ucis la Arad - Primarul Falcă: Suspectul arestat plănuia să mă împuşte

Cazul omului de afaceri ucis la Arad - Primarul Falcă: Suspectul arestat plănuia să mă împuşte (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax foto)

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în urmă cu aproximativ doi ani a fost informat de către anchetatori că Adrian Buleu ar putea să îi pună în pericol viaţa, un poliţist obţinând informaţii că Buleu intenţiona să îşi cumpere un pistol pentru a-l împuşca pe edil.

Primarul susţine că un poliţist l-a contactat pentru a-i oferi protecţie, după ce au apărut informaţii că ar putea fi victima unei agresiuni.

"Poliţia mi-a oferit atunci protecţie, însă am refuzat. Chiar am semnat un document din care reieşea că mi s-a adus la cunoştinţă despre existenţa acestei ameninţări", a declarat Falcă.

El a precizat că totul a pornit de la iniţierea unei hotărâri de Consiliu Local care prevedea preluarea de către municipalitate a bazei sportive la care soţia lui Adrian Buleu era asociat împreună cu omul de afaceri ucis Abel Apostol.

"Terenul respectiv este al municipalităţii şi este dat în chirie. Am vrut să preluăm baza sportivă, dar proiectul nu a fost adoptat", a spus Falcă.

La solicitarea corespondentului MEDIAFAX, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a anunţat că va oferi ulterior un punct de vedere cu privire la acest incident menţionat de primar.

Adrian Buleu, suspect în cazul uciderii omului de afaceri arădean Abel Apostol, a fost arestat preventiv, joi seară, pentru omor calificat.

Buleu este suspectat că l-a ucis în bătaie pe Abel Apostol, apoi a dus cadavrul într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu şi a incendiat maşina cu care l-a transportat.

"S-a reţinut că în seara zilei de 1 mai Buleu Adrian l-a agresat pe Apostol Abel în incinta unui local, generându-i victimei leziuni care au provocat decesul. Ulterior, a transportat cadavrul cu ajutorul autoturismului său într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul", declara, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Arad, Dan Ursu.

El spunea că Adrian Buleu nu a colaborat cu anchetatorii.

Cadavrul bărbatului dispărut nu a fost descoperit, însă magistraţii au considerat că există suficiente probe pentru arestarea preventivă a suspectului.

Forţe importante de ordine continuă să caute cadavrul omului de afaceri Abel Apostol, surse din rândul anchetatorilor afirmând că unul dintre membrii echipei de specialişti sosiţi de la Bucureşti la Arad pentru a sprijini ancheta a participat şi la cercetările din cazul dispariţiei Elodiei Ghinescu.

Echipa a adus la Arad aparatură de laborator şi instrumente sofisticate care vor fi folosite pentru studierea probelor culese până în prezent, anchetatorii sperând că vor reuşi să demonstreze ipoteza că Abel Apostol a fost ucis de către soţul partenerei sale de afaceri, Adrian Buleu.

Cadavrul este căutat în continuare atât în Pădurea Vladimirescu, unde a fost găsită o maşină incendiată care ar aparţine suspectului, cât şi într-un lac din pădure şi pe râul Mureş.

Omul de afaceri Abel Apostol a dispărut în urmă cu o săptămână de la baza sportivă pe care o deţine în centrul Aradului. Familia omului de afaceri menţiona că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut ultima dată în seara de 1 mai, în incinta bazei sportive pe care o deţine.

Fiul omului de afaceri, Albert Apostol, susţinea că tatăl său ar fi fost ameninţat cu moartea de către familia asociatului său.

"Tatăl meu a fost chiar şi ameninţat cu moartea de către familia asociatului. Totul a pornit de la faptul că tata doreşte să despartă baza sportivă de restaurant, iar el să rămână cu sportul. A revenit recent din SUA şi doreşte să se întoarcă acolo, iar de afacere să mă ocup eu. Asociatul şi familia acestuia au avut obiecţii şi au recurs la ameninţări", declara corespondentului MEDIAFAX fiul omului de afaceri, Albert Apostol.

Omul de afaceri Abel Apostol deţinea în asociere, în centrul municipiului Arad, pe malul Mureşului, o bază sportivă şi un restaurant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici