Cazul tânărului mort aruncat din maşină | Percheziţii în Piteşti şi Slatina: Drogurile ar fi fost cumpărate din Olt

Procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat, joi,trei percheziţii domiciliare în Piteşti şi Slatina, având informaţii că tinerii care şi-au aruncat prietenul mort în stradă au cumpărat etnobotanice din jud. Olt.

2685 afișări
Imaginea articolului Cazul tânărului mort aruncat din maşină | Percheziţii în Piteşti şi Slatina: Drogurile ar fi fost cumpărate din Olt

Cazul tânărului mort aruncat din maşină | Percheziiţii în în Piteşti şi Slatina: Drogurile ar fi fost cumpărate din Olt

Potrivit DIICOT, cercetările se fac pentru infracţiuni de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi ucidere din culpă.

În cauză există suspiciunea unul dintre suspecţi a achiziţionat on-line diverse substanţe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă.

„Suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau ”damiana” pe care îl stropea cu lichidul cumpărat în modul mai sus menţionat, folosind o proporţie de aproximativ 10 mg de lichid la 30 de grame de material vegetal. Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal către diverşi consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantităţi de de 0,25 grame de substanţă, contra sumei de 25 de lei”, arată DIICOT într-un comunicat de presă.

Duminica trecută, patru tineri consumatori din municipiul Piteşti, s-au dus cu autoturismul în municipiul Slatina, de unde au achiziţionat de la suspect cinci plicuri de substanţă vegetală psihoactivă, pentru suma totală de 50 lei.

„Pe drumul de întoarcere către Piteşti, aceştia au consumat întreaga cantitate de etnobotanice iar unul dintre ei a intrat în stare de somnolenţă, fără a fi conştient. În această stare, victima a fost coborâtă din autoturism şi aşezată pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat pe strada Aleea Teilor din municipiul Piteşti, loc în care, la scurt timp, a fost găsită decedată”, se mai arată în comunicat.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate aproximativ un kilogram de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise.

Trei persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT – ST Piteşti.

La acţiune au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Argeş şi Olt, precum şi luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cele două judeţe.

Tânărul aruncat din maşină, care a murit, duminică, avea 28 de ani şi fusese cercetat, anterior, într-un dosar trafic şi consum de droguri.

Duminică au fost organizate mai multe filtre în judeţul Argeş, după ce un tânăr a fost aruncat dintr-o maşină, iar apoi fost găsit mort. După aproape patru ore, jandarmii au identificat maşina şi l-au dus la audieri pe şofer, care este cercetat în stare de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici