Ce au descoperit pirotehniştii bistriţeni în timp ce căutau muniţie neexplodată

Pirotehniştii de la ISU Bistriţa-Năsăud au descoperit duminică, în timpul unei intervenţii la un proiectil neexplodat din localitatea Ţigău, un inel roman.

1190 afișări
Imaginea articolului Ce au descoperit pirotehniştii bistriţeni în timp ce căutau muniţie neexplodată

sursă foto: ISU BN

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, pirotehniştii au intervenit pe raza localităţii Ţigău, unde la baza unui copac a fost găsit un element de muniţie rămas neexplodat, cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial.

Conform reprezentanţilor ISU, la baza copacului era îngropat un proiectil exploziv calibru 100 de mm.

„Specialiştii bistriţeni au luat măsurile specifice de cercetare a zonei pentru a identifica alte posibile elemente de muniţie rămase neexplodate, iar pe timpul căutării au identificat un inel roman ce urmează să fie predat Muzeului Judeţean Bistriţa - Năsăud”, au transmis reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud.

Conform acestora, proiectilul a fost distrus în locul unde a fost găsit.

„S-a luat această decizie pentru că poziţia acestuia şi locul în care se afla nu permiteau ridicarea proiectilului în condiţii de siguranţă. Misiunea s-a desfăşurat şi încheiat in condiţii optime de siguranţă”, susţin pompierii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici